General

Cibe-Bloc presenta una moció perquè es retiren els emblemes falangistes

El grup municipal Cibe-Bloc de Benissa va anunciar la seua intenció de presentar en el pròxim ple una moció que té per objectiu retirar els símbols que fan referència a la falange i que encara estan instal·lades en les façanes d’alguns edificis. Es refereixen a les plaques del Ministeri d’Habitatge amb iconografia falangista que estan col·locades sobretot al Barri de Sant Nicolau encara que segons destaquen els nacionalistes també estan situades en altres llocs de la via pública que “pertanyen a aquesta època negra de la nostra història” segons van matisar des del Cibe-Bloc.

El grup considera que aquests elements situats a les places de les ciutats després de 30 anys d’ajuntaments democràtics estan “completament desfasats i fora de lloc”.

Per aquesta raó, proposaran en el pròxim ple que l’Ajuntament de Benissa elabore una relació de totes les plaques amb emblema falangista que encara existeixen en el poble. Al mateix temps proposa que tots aquests elements siguen retirats pels treballadors de l’ajuntament en un temps màxim de dos mesos “evidentment si el propietari de la casa on està instal·lada la placa està d’acord amb la seua eliminació”.

Homenatge als brigadistes

El Cibe-Bloc va recordar que el passat cap de setmana el Casal Cultural Jaume I amb la col·laboració de l’ajuntament va organitzar una sèrie d’actes d’homenatge als Brigadistes Internacionals que van ser soterrats a Benissa.

A més d’aquest homenatge, el poble va acollir una sèrie d’actes per a recordar el pas dels voluntaris en temps de guerra pel poble. Precisament en la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre els brigadistes, el batle, el popular Juan Bautista Roselló va anunciar que l’ajuntament instal·larà un monument d’homenatge als voluntaris internacionals junt enfront de la Casa dels Feliu.

Aquesta idea va ser acollida de forma molt satisfactòria per part del Cibe-Bloc que, segons van destacar “vam pensar que cal recordar la història per a no haver de reviure-la”. A pesar d’això els nacionalistes van matisar que és important que es retiren tots els símbols antidemocràtics del poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?