General

Cibe-Bloc exigeix que no s’aproven les propostes per a urbanitzar la Llobella

Els nacionalistes demanen al govern de Benissa que òbriga un debat públic en l’Agenda 21 Local per a decidir el futur del paratge

El Cibe-Bloc de Benissa exigeix a l’equip de govern local que no aprove cap de les sis propostes tècniques presentades per a desenvolupar el sector de sòl urbanitzable de la Llobella-1, que es van exposar la setmana passada en l’Ajuntament de Benissa. Aquest projecte urbanístic, que urbanitzarà l’últim tram de costa verge que queda entre Altea i Moraira, preveu la construcció de 175 habitatges i un increment de 525 habitants.

D’aquesta forma, des del Cibe-Bloc van exigir al govern local que “òbriga un debat públic dins del marc de l’Agenda 21 Local, en el qual es definisca que és el que volen els ciutadans de Benissa per al paratge de la Llobella”.

És a dir, una iniciativa que “permeta elaborar un programa d’ordenació urbanística i mitjà ambiental i d’espais públics naturals vinculats amb l’Avinguda de la Marina, amb la mar i amb les zones verdes reflectides en el Pla General d’Ordenació Urbana, tot conservant la singularitat geogràfica i paisatgística d’aquest lloc”.

Així, van explicar que l’ajuntament hauria de “tindre consciència» de la transcendència que té la Llobella en el marc del paisatge litoral de Benissa i van destacar que “encara hi ha una oportunitat de canviar els errors acumulats en el desenvolupament urbà de l’àrea costanera”.

Segons van denunciar fonts de l’agrupació Cibe-Bloc, Benissa és un dels pocs municipis on encara no s’ha desenvolupat l’Agenda 21 Local a pesar que al desembre de 2003 va ser aprovada per tots el grups polítics de l’Ajuntament de Benissa.

Tot això ocorre en el context que la setmana passada, concretament el 20 d’octubre, es va reunir el consell d’Urbanisme i Medi ambient -a la qual no va assistir cap dels edils de Cibe-Bloc, pel “control i manipulació que exerceix el Partit Popular” – per a debatre les sis propostes d’urbanització presentades per a la Llobella. Degut al fet que cap d’elles complia al 100% els criteris desitjats per l’alcalde, Juan Bautista Roselló, la concessió de l’obres es va retardar per al mes de desembre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?