General

El CIBE-Bloc exigeix que s’inicien les obres de restauració de dos edificis històrics

Fa ja gairebé un any, el 14 de desembre del 2004, que la corporació municipal va aprovar per unanimitat en sessió plenària que “es gestionara l’adquisició i que es procedira a la realització de les adequacions mínimes però necessàries per a mantenir l’estabilitat de la casa del Tros de les Calcides”. Una moció que va ser presentada pel CIBE-Bloc en considerar que es tracta d’un “element patrimonial que es troba en estat de ruïna i en perill de desaparició” i que, a més està classificat com a Bé d’Interès Cultural al Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa.

No obstant això “encara no s’ha portat a terme cap mesura que garantisca la seua conservació”, van denunciar des de l’agrupació política.

Per altra banda, el passat 4 d’octubre va tornar a aprovar-se -amb els vots favorables del PP i CIBE-Bloc i l’abstenció dels regidors del PSOE i PSI- la mateixa moció, presentada pel CIBE-Bloc, però aquesta vegada per a la protecció de l’antic molí d’aigua del Quisi. Un bé que està considerat dins del PGOU del municipi com a Bé de Rellevància Local.

Segons van advertir els nacionalistes, es tracta de “l’únic” molí d’aigua a tot el terme municipal de Benissa. Un monument que es troba en “estat de deterioració com va poder comprovar la regidoria d’urbanisme en la seua última visita”.

Aquest estat posa de manifest “l’imminent perill de desaparició que corre l’edifici”. Una desaparició que es veu accentuada “si comptem amb les pluges torrencials de tardor que podrien arribar a danyar l’estructura dels edificis”, van manifestar des del CIBE-Bloc.

Així, van continuar, “és necessari que l’Ajuntament es faça responsable de vetllar pel patrimoni de la localitat i que d’aquesta forma porte a terme les actuacions necessàries per a evitar la pèrdua d’aquest singular i extraordinari llegat patrimonial”.

En aquest sentit, van exigir tant al batle, Juan Bautista Roselló, com a la Regidora d’urbanisme, Pepa del Valle, que engeguen aquesta iniciativa abans que siga “massa tard”.

Per la seua banda, l’edil d’urbanisme, Pepa del Valle, va explicar ahir a aquest diari que l’ajuntament “no pot fer cap actuació” en aquests dos edificis històrics “ja que es tracta de dues propietats privades pel que es necessita el permís dels propietaris per a actuar en elles”.

També el Taller d’Ivars

Segons van explicar des de l’agrupació política “ja va ocórrer una vegada amb el Taller dels Germans Ivars quan el ple de l’ajuntament va aprovar en plànol la rehabilitació i no la demolició que finalment es va produir”. A pesar d’això, “dos arquitectes van recomanar la no demolició a causa del bon estat en què es trobava l’edifici”.

D’aquesta forma, des de l’agrupació CIBE-Bloc van assegurar “mirar amb enveja”, el recent anunci que l’antic molí de Giner de Xaló, que data del segle XIX, es convertirà en la nova casa de cultura de la localitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?