General

Benissa tanca un complet programa d’activitats per al 25N

Programa d'activitats del 25-N
Programa d’activitats del 25-N

L’Ajuntament de Benissa a través de la regidoria d’Igualtat i en col·laboració amb el Cosell d’Igualtat del municipi ha desenvolupat un complet programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere. Durant tot el mes de novembre els bars, restaurants i cafeteries del municipi que ho desitgen podran sumar-se a una campanya de missatges en contra de la violència masclista en els tovallons i els portatovallons.

El dilluns dia 4 a les 19.00h en la Seu Universitària tindrà lloc una xerrada-col·loqui amb el títol “La violència de gènere al cinema”. El dissabte 16 en el mercat d’11.00 a 13.00 se celebrarà l’activitat “Balconades contra la violència”. El dijous 21 els serveis d’atenció municipals donaran una xerrada informativa a les 19.30 en l’espai cultural Cases del Batle titulada: “Davant la violència de gènere no estàs sola a Benissa”. Eixe cap de setmana, el dia 23, està prevista “La vacunació contra la violència” d’11.00 a 13.00 que també es desenvoluparà al mercat. En aquesta ocasió amb la col·laboració de l’Associació de Víctimes MATRIA.
Serà el 25 de novembre, dia gran, a les 19.30 quan està prevista una multitudinària manifestació contra la violència de gènere a la Plaça Jaume I. Acabada la concentració, l’alumnat de l’IES Josep Iborra realitzarà una performance tematitzada.

La regidora d’Igualtat, Lorena Ivars, ha manifestat sentir ràbia i impotència davant els últims assassinats masclistes coneguts. L’últim s’ha produït aquesta mateixa setmana al municipi veí de Denia. Ivars ha dit que “des de les administracions públiques hem de seguir treballant per a acabar amb aquesta xacra”. Al que ha afegit: “Els actes simbòlics no són suficients. En la manifestació del 25N exigirem també al govern central, siga del color polític que siga, un compromís pressupostari en matèria de seguretat i serveis socials, dos àrees fonamentals per a frenar aquesta onada masclista”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?