General

Benissa reclama a Foment canvis en la variant de la N-332 per a millorar la seguretat

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 6 de febrer de 2009:

Quan tan sols han transcorregut unes setmanes des de l’inici de l’execució de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa, l’Ajuntament ha decidit sol·licitar una sèrie de modificacions al projecte d’execució, per a millorar les connexions de diferents àrees del terme municipal, per a millorar la seguretat vial sense retardar molt aquesta important obra.

El ple celebrat el dimecres per la nit a Benissa va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics i a partir d’una proposta del PP, elevada a ple a manera de moció, sol·licitar al Ministeri de Foment que introduïsca una sèrie de modificacions al projecte de la variant a la N-332 al seu pas pel poble.

El projecte es troba en execució des de finals de l’any passat. Segons va explicar el batle, Juan Bautista Roselló, aquesta proposta sorgeix de les demandes de nombrosos veïns que han alertat dels inconvenients que produirà la inexistència d’accessos que comuniquen la futura variant amb la carretera de Senija.

Per altra banda, la moció fa referència als problemes derivats de la falta d’un accés des de la circumval·lació al camí del Molí de Motserrat, camí que segons va remarcar Roselló, dóna accés a moltes cases.

EL batle va comentar que si es creara una nova eixida a la variant des de la carretera de Senija s’aconseguiria descongestionar tot el trànsit que continuarà concentrant-se en avingudes com la d’Europa i Madrid, on a més existeix una intensa afluència d’alumnes de les escoles.

L’altra modificació, va assenyalar el batle, ha de tindre’s en compte, perquè segons està dissenyat el traçat de la variant actualment els propietaris de cases de camp o terrenys agrícoles amb accés pel camí del Molí de Monserrat, es veuen obligats a baixar fins a Calp per a poder arribar a les seues destinacions.

Roselló va advertir que aquesta situació a més d’implicar una incomoditat per als afectats pot derivar en un problema de seguretat vial.

Des de l’executiu proposen estudiar la viabilitat tècnica d’enllaçar aquest camí, i fins i tot altres pròxims, amb el nucli urbà, per mitjà d’una via de servei utilitzant el camí de Sant Antoni, sense connectar-los amb la variant.

Una proposta que no només espera comptar amb el suport de totes les formacions polítiques, que ja han votat a favor, si no que segons va avançar Roselló, serà motiu d’una campanya de recollida de signatures, buscant d’aquesta manera el recolzament veïnal a la iniciativa. Adhesions que es remetran en el termini d’un mes al Ministeri de Foment.

Tots els grups van votar a favor de la proposta, encara que des de les files socialistes, el seu portaveu, Vicent Cabrera, va fer unes matisacions.

EL regidor del PSPV va recordar que aquestes qüestions ja van ser abordades en el seu moment, a partir de les al·legacions que nombrosos ciutadans van presentar al projecte i que l’ajuntament va decidir desestimar.

Al mateix temps, Vicent Cabrera va demandar a l’executiu local que aquestes peticions no es materialitzen en forma de moció sinó que es traslladen al Ministeri com a projectes alternatius.

Des del CIBE-Bloc, Isidor Mollà va sol·licitar convocar una Comissió d’Urbanisme especial centrada a revisar tot el projecte.

La proposta que va ser recollida pel batle, que va assegurar que es convocarà una reunió monogràfica sobre la variant a la qual també es convidaria el tècnic contractat pel Ministeri de Foment com a director de l’obra.

L’objectiu de totes aquestes modificacions no és cap altra que aprofitar la construcció de l’anhelada variant de la N-332 per a reduir al màxim la perillositat del trànsit diari al nucli urbà i els seus voltants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?