General

Benissa exigeix la variant i que se suprimisca la travessia on hi ha hagut 4 morts des de 2002

Acord unànim. L’Ajuntament de Benissa va celebrar el ple ordinari i, per una vegada, tots els partits es van posar d’acord en una reivindicació que, encara que antiga, no ha perdut gens d’urgència. El PP va presentar una moció en què insta el Ministeri de Foment que licite les obres de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa. La variant significa eliminar l’actual travessia urbana, un tram d’alta sinistralitat i on, des de 1991, s’han registrat, 431 accidents que van deixar 147 ferits. A més, des de 2002, són quatre les persones que han perdut la vida en accidents i atropellaments en la N-332 al seu pas pel nucli de Benissa.

L’inici de les obres de la variant ha patit diferents endarreriments; de fet, el portaveu del PP, José María Serna, va recordar en el ple que va néixer en 1997 i, encara que estava previst que les obres es licitaren en 2004, les obres segueixen encara sense començar.

Serna va criticar que, just abans de les eleccions municipals, el Govern Central va anunciar la licitació de les obres, però després la promesa va caure en l’oblit. El regidor popular va dir que la variant “és vital per l’alt grau de sinistralitat” que hi ha en l’actual travessia urbana. I va recriminar al PSOE que segur que tornarà a parlar del projecte quan s’acosten les eleccions generals.

Les declaracions del regidor popular van resultar polèmiques. El Bloc i el PSOE van deixar clar que donaven suport a la moció, però van exigir que se suprimiren els paràgrafs on s’acusava els socialistes d’utilitzar la variants només amb fins electoralistes i buscar només el rèdit polític. El portaveu del Bloc, Jaume Ortolà, va comentar que les inversions no han arribat a Benissa tant durant els governs socialistes com els populars.

Mentre, el portaveu socialista, Vicent Cabrera, va contestar que el seu grup votaria a favor de la moció només si “es retira la literatura fosca”, i va recordar que “des del 1995 fins al 2004 governava el PP tant al Govern Central com en la Generalitat”. “I no van fer res”. A més, d’avant d’aquestes insinuacions, els socialistes van demanar a Serna, que s’estrena com a regidor aquesta legislatura, que “tinguera una mica més de tarannà democràtic perquè ser dur i contundent no significa deixar de ser democràtic”.

Finalment, el PP va accedir a retirar els paràgrafs més polèmics. Tots els partits van votar a favor d’exigir a Foment que inicie ja les obres de la variant i lliure a Benissa com més aviat millor una travessia urbana que secciona el poble en dos.

En el mateix ple, el grup popular també va presentar una moció perquè se solucione el perill que suposa per als veïns accedir a les seues propietats pel Camí dels Lleus. Aquest problema d’inseguretat vial afecta diferents partides rurals com les de Casamia, Ferrandet i Lleus. Cabrera va recordar que “Foment està fent millores en les cunetes de la carretera a l’altura del Pou Roig”, però “seria convenient que es tractara en comissió de treball la possibilitat d’ampliar la carretera i instal·lar rotondes”.

L’aprovació dels comptes generals de 2006 va ser un altre dels temes que va suscitar divergències. El portaveu del Bloc va criticar que “els pressupostos estaven desequilibrats perquè s’esperaven uns ingressos de 23 milions d’euros i només se n’han obtingut 18”.

Per la seua banda, els socialistes van afirmar sentir-se “sorpresos perquè encara no s’han tancat els comptes del 2006” i van preguntar si la tardança a tancar l’exercici pressupostari es devia a la falta de temps del batle per ser també diputat provincial del PP.

Els socialistes també van criticar que s’arrosseguen “12 milions d’euros de dèficit pressupostari, i que els veïns vegen com puja el preu de totes les taxes”.

Una altra de les propostes presentades, aquesta vegada presentada pels socialistes, va ser que es cree un pla d’emergències. “Hi ha una llei de 2002 que obliga a tindre un pla territorial d’emergències per a poder plantar cara a les situacions de risc”, va assegurar Cabrera, que va recordar que pobles com Xàbia sí que el tenen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?