General

Benissa construirà un pont per a accedir des de la N-332 al polígon de La Pedrera

El Ministeri de Foment obliga a instal·lar la infraestructura per a rebaixar la perillositat de l’entrada actual. Les obres les escometrà la pròpia mercantil que ampliarà la zona industrial

La xarxa viària de Benissa tindrà pròximament una nou element que suposarà a més un canvi dràstic. Com a conseqüència de l’ampliació del polígon industrial La Pedrera en els sectors Canor i el Polvorí l’empresa que urbanitzarà la zona construirà també un pont sobre la carretera N-332. En concret, el pont s’instal·larà aproximadament a l’altura de l’actual encreuament d’entrada al polígon i servirà precisament per a l’accés a la zona industrial dels vehicles procedents de Benissa en direcció a Teulada.

D’aquesta manera, s’elimirà un punt perillós com és la parada obligatòria que existeix ara i que obliga a cotxes i camions a detenir-se enmig de la N-332 per a entrar al polígon. Les altres dues adreces, és a dir, l’entrada a la zona industrial des de Teulada i l’eixida del polígon cap a Benissa es mantindran.

La instal·lació d’aquesta nova infraestructura, que podria estar en un termini d’entre un any i mig i dos, segons va pronosticar l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, està prevista en la xarxa viària. De fet, la inclusió d’aquesta obra en el PAI de Canor i el Polvorí respon a les indicacions del propi Ministeri de Foment que va exigir que havia de fer-se altra entrada a diferent nivell. Entre un túnel i un pont, finalment es va optar pel segon.

Referent als canvis en la N-332 el primer edil va assenyalar que “aconseguirem una millora de la seguretat” precisament en un tram, el qual va de Gata a Altea, que és un dels considerats punts negres per la quantitat d’accidents i en el qual el ministeri té previst efectuar actuacions que milloren la circulació i reduïsquen la perillositat.

Ahir mateix es va publicar en el BOP i en el DOGV la informació pública de l’alternativa tècnica presentada per l’empresa Iniciatives Costa Blanca per als sectors Canor i el Polvorí. S’inclou la documentació següent: pla parcial dels dos sectors així com els projectes d’urbanització. També apareixen l’avantprojecte de pont sobre la N-332 (connexió de l’Avinguda d’Europa amb el sector Canor) i el projecte d’accés al sector el Polvorí des de la N-332 que inclou l’annex relatiu a l’ordenació d’accessos a la carretera actualment existents.

Gestió

Aquest pla urbanístic ha estat fruit de la polèmica i d’un enfrontament entre l’oposició que demanava que l’ajuntament urbanitzara de manera directa l’ampliació tal com ja va fer en el polígon actual i l’equip de govern del PP que va apostar per la gestió privada. Fins i tot el consistori va arribar a renunciar al cobrament de 200.000 euros en el marc d’un oferiment de l’empresa de 1 euro a cada propietari amb la finalitat de que donaren suport el seu projecte.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?