Economia

L’ajuntament deixa d’ingressar 200.000 euros en l’ampliació del polígon industrial

El PSOE de Benissa va fer pública l’existència d’un pacte entre part dels propietaris i l’empresa que ampliarà el polígon industrial gràcies al qual la mercantil pagarà 1 euro per cada metre quadrat. Aquest pagament es farà efectiu mitjançant un descompte en les quotes d’urbanització que s’apliquen i a canvi que els titulars s’adheriren a la seua alternativa tècnica, la de Iniciativas Costa Blanca SL, i que l’Agrupació d’Interés Urbanístic constituïda per aquests renunciara a presentar cap oferta a l’ampliació del polígon.

Malgrat estar al corrent de les negociacions, el batle, Juan Bautista Roselló, va considerar que l’ajuntament no havia de formar part d’aquest acord ja que “ha de complir el reglament de les administracions públiques”.

El batle va justificar d’aquesta manera el fet que el consistori deixarà d’ingressar més de 200.000 euros i va lloar el “consens entre l’empresa i els titulars”. L’ajuntament és propietari de prop del 50% dels més de 400.000 metres quadrats dels sectors Polvorí i Canor pel que d’haver acceptat el tracte que va proposar l’empresa hauria d’haver obtingut 200.000 euros. Un fet que va ser qualificat com a “estrany” pel socialista Vicent Cabrera.

A més, des del PSOE es van preguntar si el batle va estar present en la signatura del document encara que els mateixos propietaris van descartar ahir que Roselló estiguera present. L’acord va ser tancat el 7 d’abril, dos mesos abans de l’aprovació per part de l’equip de govern del PP de l’ampliació del polígon a la mercantil, que es feu al plenari de juliol i per un valor de 9.305.862 euros.

Per altra banda, els socialistes temen que la proposta economicofinancera a la baixa de l’empresa i les contraprestacions als propietaris repercutisquen en la qualitat de l’obra.

Aquesta es tracta d’una adjudicació, per cert, molt criticada pels partits de l’oposició perquè l’expedient estava ple de carències tècniques. El PSPV planteja ara que l’única forma d’evitar “suspicàcies i comentaris” haguera estat optar per la gestió directa, tal com es va fer en les anteriors fases d’ampliació del polígon. “Aquest sistema seria més barat per als propietaris i evitaria pactes a les fosques. El temps dirà qui està darrere d’aquesta mercantil però tots sabem per on van els tirs”, va subratllar el portaveu socialista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?