General

Benissa busca solucions a les barreres arquitectòniques

Accessibilitat (fotografia del flickr d'Ibirque)
Accessibilitat (fotografia del flickr d'Ibirque)

L’Ajuntament de Benissa s’ha compromés a estudiar, a partir d’una proposta presentada pel grup municipal socialista, millores d’accessibilitat en algunes dels carrers més problemàtics del centre històric d’aquest poble de la comarca.

Sens dubte, són carrers empedrats, escalonats i amb un gran pendent que han sigut escenari de més d’una mala caiguda per part de veïns i turistes.

Segons explica el portaveu del Partit Socialista, Vicent Cabrera, els carrers com Metge Sala, Cantó del Batle, Cantó del Forn, Cabot, Pare Pere i Francesc Sendra, suposen “autèntiques barreres arquitectòniques” per als veïns que hi resideixen i es veuen obligats a travessar-los tots els dies i en reiterades ocasions. Són carrers on resulta molt difícil, sinó impossible, el pas d’un carro de la compra, un carret de bebé o una cadira de rodes.

Rampes

Des del grup municipal socialista s’ha proposat que es construisquen rampes contínues d’accés amb bandes antilliscants en aquests carrers del centre antic de Benissa, amb l’objectiu, van apuntar des del PSPV, d’eliminar els inconvenients i millorar la mobilitat dels ciutadans pel centre antic del municipi.

La proposta presentada com a moció pel grup municipal socialista, en l’últim ple, va ser reconeguda per l’executiu local com un tema més que preocupant. Si bé el batle, Juan Bautista Roselló, va comentar que cada carrer és un cas particular, ja que algunes de les mesures plantejades pels socialistes, no es poden aplicar en totes les vies urbanes d’aquesta localitat.

Des del Partit Social Demòcrata, el regidor Paco Montagut, va agregar com a possible mesura alternativa la col·locació de baranes que permeten, especialment a les persones més majors, pujar o baixar per aquests carrers amb un punt de suport on agafar-se.

Finalment, i per unanimitat, la corporació municipal va aprovar estudiar aquesta situació i aportar mesures cas per cas, segons el carrer i les seues dificultats.

Altres municipis

Cal ressenyar que són molts els carrers i edificis públics d’altres municipis de la comarca de la Marina Alta que pateixen aquest tipus de problemes que impedeixen l’accés dels veïns.

A Dénia, en l’actualitat, s’estan duent a terme obres per fer més amples i transitables les voreres en carrers com Carlos Sentí, actuacions que també s’han fet en altres vies.

A més, a la capital de la comarca s’està treballant des de fa aproximadament un mes en la construcció d’un ascensor a l’edifici de la casa consistorial per facilitar l’accés de les persones amb dificultats de mobilitat.

Cal ressenyar també que l’objectiu final és facilitar que els ciutadans puguen tindre fàcil accés als carrers de les localitats sense tindre cap barrera arquitectònica.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?