Economia

PP i PSD aproven el pressupost de 2010 amb unes reduccions del 10%

Benissa va aprovar en ple ordinari i amb caràcter inicial els pressupostos municipals de 2010. Un document que preveu unes despeses per a aquest exercici de gairebé 18 milions d’euros, mentre que estima uns ingressos d’al voltant 19 milions d’euros.

La proposta pressupostària va tirar endavant amb els vots favorables dels regidors populars i del regidor del PSD. El nacionalista Xavi Tro es va abstindre mentre que els seus companys de grup CIBE-Bloc, i els regidors del PSPV-PSOE van votar en contra.

El batle, Juan Bautista Roselló, va insistir en la defensa de la proposta, que es tractava d’un document ajustat i realista en relació amb la situació econòmica actual, i que suposa una reducció del 10% respecte del pressupost municipal de 2009. Uns pressupostos que segons va remarcar Roselló es caracteritzen per dues qualitats: d’una banda, l’esforç realitzat per a la disminució de les despeses, per a equilibrar d’aquesta forma la reducció d’ingressos derivats de la situació de crisi econòmica. I per una altra, permeten mantindre el nivell de qualitat dels serveis municipals i el compromís de les inversions a executar al municipi.

El batle va emfatitzar que donada l’actual situació econòmica aquests eren “els únics pressupostos que es poden aprovar”, “gastar és fàcil, però en aquests moments tan difícils -va agregar Roselló- és la responsabilitat de tots el que s’ha d’imposar”.

Una postura que no van compartir des de les files de l’oposició ni el portaveu del CIBE-Bloc ni el grup municipal socialista.

El regidor Isidor Mollà, en nom de la coalició d’independents-nacionalistes, va recriminar al abtle el moment en el qual s’havia convocat el ple, en plenes vacances de Setmana Santa, criticant al mateix temps que formara part de l’ordre del dia d’un llarg ple ordinari, quan l’assumpte té la suficient importància, va comentar Mollà, com per a convocar-se un ple extraordinari.

Per aquest motiu el portaveu del CIBE-Bloc va sol·licitar deixar el tema sobre la taula per poder estudiar-lo amb major deteniment, revisar-lo i millorar-lo. Una proposta que va ser desestimada amb els vots del PP i el PSD. Des de la coalició també van presentar una esmena als pressupostos municipals perquè s’aplicara una reducció del 10% als sous dels regidors i del personal de confiança. Esmena que també va ser desestimada.

Mollà va qualificar la proposta pressupostària de “patatera” i va advertir que els compromisos adquirits pel PP al seu programa electoral continuaven sense complir-se, retraient a l’equip de govern que havia hagut de “tirar del Pla Zapatero i del Pla Camps per dir que s’anaven a fer coses a Benissa”. Per a Mollà aquests pressupostos tan sols generen “la desil·lusió, la miopia política i una tristesa per a Benissa sense precedents”. Unes paraules amb les quals que també va coincidir el seu homòleg en el PSPV, Vicent Cabrera, que els va qualificar com a “frustrants”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?