Economia

Benissa abarateix la taxa per a obrir o traslladar comerços

La corporació de Benissa va aprovar per unanimitat la proposta del grup CIBE-Bloc per a modificar l’ordenança que regula les taxes per llicències d’obertura d’un establiment comercial.

Un canvi que redueix el preu que haurà de desemborsar l’empresari i que podrà arribar al 100%, en el cas de trasllat de l’establiment a un altre punt del mateix municipi sempre que es mantinga la mateixa raó jurídica, que l’activitat industrial o empresarial es desenvolupe des d’un any com a mínim i que la nova adreça s’adeque a l’ordenança i reglaments preceptius.

La proposta va néixer del regidor nacionalista de la coalició, Xavi Tro, que la va avalar en “la complicada situació econòmica que viuen els empresaris de la localitat”, una època, va assenyalar Tro, “en la qual l’obertura de nous establiments és escassa i existeixen casos d’empresaris que per subsistir decideixen resituar el seu negoci”.

En aquest sentit Tro va convenir que la taxa d’obertura del nou local és “un llast” pel que aquesta moció “pretén ajudar el teixit industrial i comercial del municipi, eliminant càrregues i així potenciar el sector empresarial de Benissa”.

La proposta va ser acceptada per tota la corporació municipal, tot i que el batle, Juan Bautista Roselló, va matisar que si bé estava d’acord de dur a terme mesures que ajuden al sector empresarial a superar aquest època de crisi, “no s’ha d’oblidar que les arques municipals també estan patint la mateixa situació en baixar els ingressos per concessió de llicències”. Roselló, no obstant això, va concloure que aquesta proposta no suposa una greu repercussió en les arques municipals.

Benissa també va aprovar per unanimitat iniciar el desenvolupament urbanístic del sector El Pla, situat entre l’escola pública Manuel Bru i la zona esportiva del Pla, limitant amb la carretera de Benissa-Senija. Es tracta d’una zona amb una extensió d’uns 27.000 metres quadrats, qualificada al PGOU com a sòl per a ús terciari, el desenvolupament del qual, va explicar el batle “dotarà al municipi d’un àrea dedicada a l’oci”.

L’Ajuntament, va assenyalar Roselló, compta amb el recolzament dels propietaris del sòl per a desenvolupar aquesta actuació urbanística. Un programa “molt positiu” per al poble de Benissa ja que permetrà, va remarcar el batle, “disposar d’un espai urbà on es podran implantar tot tipus de negocis destinats a la indústria de l’oci i la restauració”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?