General

Benissa acorda subscriure’s a l’acord marc de la Diputació d’Alacant per al pagament de la llum

L'Ajuntament de Benissa
L’Ajuntament de Benissa

El ple extraordinari celebrat aquesta setmana a Les Cases del Batle ha servit perquè l’ajuntament aprove incorporar-se a l’acord marc de subministrament elèctric per a les entitats i organismes adherits a la central de contractació de la Diputació Provincial d’Alacant. Una decisió meditada amb la qual es pretén comprar l’energia al preu “més barat possible tenint en compte el complex escenari en el qual ens trobem”, ha dit el batle, Arturo Poquet. I és que, Benissa, que actualment està pagant 500.000 euros a l’any, passarà a pagar-ne el triple, 1.500.000 €. Quantitat que suposa un colp important a les arques muncipals.

Durant la seua intervenció en el ple, el batle ha declarat que des de fa un mes l’equip de govern està treballant juntament amb l’àrea tècnica en un pla d’estalvi que permeta minorar, en la mesura que siga possible, la factura municipal de la llum. Alhora, també ha recordat els avanços desenvolupats pel seu equip de govern en aquesta matèria, acreditats a través d’actuacions com la instal·lació de plaques solars en la piscina municipal o la il·luminació de bona part dels espais públics.

Fora del ple, Poquet, ha volgut llançar un missatge crític contra un govern central del qual ha dit: “La seua falta d’iniciativa en matèria energètica està condemnant famílies, empreses i administracions públiques”. Aquest problema, que afecta a tots els àmbits de la societat, espera una resposta, no sabem si primerenca o tardana per part de les administracions competents.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?