General

El Bloc demana a Juan Bautista Rosselló que reclame el pagament del deute de la Diputació amb Benissa

Luisa Pastor i Juan Bautista Roselló
Luisa Pastor i Juan Bautista Roselló

En el pròxim ple ordinari de dimecres que ve, el corresponent al mes de març, en l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del Bloc, Xavi Tro, demanarà a l’alcalde de Benissa i també diputat de Cultura a la Diputació d’Alacant que exigisca el pagament de manera immediata dels 104.000 euros que li deu l’organisme provincial a l’Ajuntament de Benissa.

Compromís ho demana de manera immediata en considerar que a la Diputació d’Alacant no hi ha problemes econòmics, donat que la presidenta de la Diputació i alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig, Luisa Pastor, cobra més que el President del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy i que el President del Consell, Alberto Fabra. Des del Bloc indiquen que la cap de la Diputació va acomiadar el passat any 2012 amb uns ingressos bruts que ronden els 100.000 euros, 81.550 € provinents de la Diputació, vora 12.000 € del seu municipi i 1.800 € de la Mancomunitat de l’Alacantí. Pastor supera així a Mariano Rajoy, que compta amb uns ingressos anuals de 78.185 euros i a Alberto Fabra, amb una assignació del Consell de 67.615 euros.

Pel que fa als 3 diputats provincials que li corresponen a la nostra comarca, dos del PP, Ximo Ferrando, alcalde d’Ondara i Juan Bautista Rosselló, alcalde de Benissa i un del PSOE, José Chulvi, alcalde de Xàbia tenen unes nòmines que, com a mitjana, superen els 60.000 euros anuals per cap.

A banda d’això, Juan Bautista Rosselló, és un dels components de la Junta Rectora de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert, amb el que s’assegura un mínim de 3.600 euros anuals d’ingressos extra. Però, a més, també els membres de la comissió permanent poden afegir, anualment, ingressos a raó de 4.400 euros, 200 per cadascuna de les 22 convocatòries que se celebren a l’any d’aquest organisme. Per tant, tant Luisa Pastor com Juan Bautista Rosselló compten amb tres vies d’ingrés: la seua nòmina al Palau Provincial; les indemnitzacions dels organismes autònoms de la Diputació, com en el cas de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert; i les retribucions per assistència que perceben en els seus respectius municipis, en el cas de l’alcalde de Benissa, d’uns 1.200 euros de mitjana al mes.

Per al portaveu de la Coalició Compromís a Benissa, el nacionalista Xavi Tro, les diputacions provincials, són unes institucions que vénen del segle XIX i que a dia de hui no tenen cap sentit, llevat del de col·locar la gent de confiança dels partits i fer clientelisme polític amb les inversions i les subvencions.

Precisament, el que cal, segons la coalició, per a eixir d’aquesta crisi que patim es reduir assessors, càrrecs de confiança i també les mateixes diputacions provincials, que són una cova de col·locació d’amics, a més del senat, que a dia de hui és una cambra també totalment prescindible i extremadament cara.

Xavi Tro també ha aprofitat per a criticar les modificacions que vol fer el govern de Mariano Rajoy a la Llei de Bases del Règim Local, ja que és evident que la intenció del govern del PP de mantindre i reforçar les diputacions provincials no és el més indicat per a eixir de la crisi, més bé al contrari. Des de Compromís creuen que cal simplificar i modernitzar l’administració pública i que s’hauria d’apostar per formes d’administració local mancomunada més àgils i pròximes als ciutadans i no per entitats obsoletes com les diputacions. És un pas enrere en la instauració d’una vertadera administració del segle XXI que el govern del PP deixe de costat les mancomunitats de municipis, que són entitats eficients que permeten l’optimització de recursos i que al País Valencià funcionen molt bé.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?