General

El Bloc troba insuficient la inversió a Benissa de la Diputació d’Alacant en el Pla d’Obres i Serveis d’enguany

Aquesta setmana s’ha conegut que la Diputació d’Alacant ha inclòs 6 obres de la comarca de la Marina Alta dins del Pla d’Obres i Serveis d’enguany. La inversió prevista per a aquests projectes és d’un total de 1.965.095 euros, dels quals la Diputació n’aportarà 1.385.000. Per municipis, Dénia s’emporta 784.711 euros i la Diputació finança el 65 % del total de les obres, per tant la capital de la nostra comarca només haurà de posar el 35 % restant. Mentre, al nostre municipi, la Diputació subvencionarà amb 172.500 euros les obres d’urbanització del carrer l’Albercoquer, aquesta actuació té un cost total de 440.385 euros, finançant així l’organisme provincial el 39 %, d’aquesta manera l’Ajuntament de Benissa haurà de posar el 61% que falta, això vol dir 267.885 euros, d’unes obres, això si, totalment necessàries i que evidencien una vegada més, la falta d’inversió en la Fustera de Benissa, un dels nostres motors econòmics, conjuntament amb tota la nostra zona costanera, tantes vegades oblidada i descuidada.

Llíber s’endú 230.000 euros, aportant la Diputació el 95 %, la mateixa quantitat i el mateix percentatge per a Jesús Pobre, mentre, a la Vall d’Ebo, la diputació assumeix 133.000 euros dels 140.000, pràcticament la totalitat de les obres i a Castell de Castells l’organisme provincial posarà 132.999 euros d’un total de 139.999 euros, pràcticament també el 100%.

Per tant, una vegada conegudes les quantitats i els percentatges des del Bloc afirmen que Benissa s’emporta una de les inversions més baixes dels 6 municipis de la comarca i el % més baix de tots, sent l’únic municipi que supera amplament el pagament del 50 % del total de l’obra subvencionada. En eixe sentit, des del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS es pregunten quina quantitat i quin percentatge arreplegaria Benissa si el batle Juan Bautista Rosselló no fóra també diputat provincial, perquè vist el que ha ocorregut, des d’aquesta formació consideren que som el poble del vagó de cua en inversions de la Diputació. “En uns moments de greu crisi econòmica com el que patim, Benissa ha de lluitar per aconseguir cada euro de subvenció, conscients que eixos poden ser pràcticament els únics diners que puga tindre el nostre municipi en matèria d’inversió per a enguany”, ha manifestat el portaveu, Xavi Tro, en conèixer la baixa inversió.

D’altra banda, el regidor nacionalista ha lamentat també, que a dia de hui, pràcticament acabat el mes de febrer, Benissa no tinga encara aprovats els pressupostos municipals del present exercici, i més, quan no hi ha cap problema per aprovar-los, ja que el Partit Popular compta amb el suport incondicional del PSD, en eixe sentit, el portaveu dels nacionalistes, ha denunciat que l’absència d’aquest important document impedeix saber quines seran les inversions que es faran enguany, si es que se’n fan algunes. Un document, ha recordar Tro, que l’equip de govern hauria d’haver tingut preparat abans del 15 d’octubre del 2011. Després, els pressupostos, previ pas per una comissió informativa d’hisenda haurien d’aprovar-se en ple abans del 31 de desembre del 2011, pel que Benissa, altra vegada, està incomplint la Llei reguladora d’Hisendes Locals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?