General

Benavent li va vendre una moto a Gerardo Camps però la va pagar David Serra, segons la UCO

David Serra amb Ricardo Costa,   Juan Cotino i Vicente Rambla, tots ells imputats en diverses causes
David Serra amb Ricardo Costa, Juan Cotino i Vicente Rambla, tots ells imputats en diverses causes

Mes enllà dels aspectes clau del cas Imelsa que estan sent revelats amb l’alçament del secret de sumari que va tindre lloc aquest dijous, els papers trauen a la llum altres qüestions almenys curioses sobre els protagonistes de la investigació.

Una d’elles té a veure amb una motocicleta, la compravenda de la qual serveix a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) per a explicar la relació personal entre l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, l’exconseller d’Economia Gerardo Camps i l’exdiputat autonòmic del PP David Serra.

Segons un annex que analitza les connexions entre polítics i funcionaris relacionades amb l’empresa pública Ciegsa, aquesta motocicleta li la va vendre Benavent a Camps. No obstant açò, qui la va pagar realment -segons el sumari- va ser Serra.

“És significatiu ressenyar sobre les relacions dels intervinents i esmentats en les converses, que el 30-04-2008, Marcos Benavent (sent ja gerent d’Imelsa) ven la motocicleta V3128HG a Gerardo Camps Devesa, però segons el mateix Marcos en la seua declaració, aquesta és pagada per David Francisco Serra Cervera, que en aquell moment era diputat a les Corts Valencianes”, arreplega textualment l’annex IV del sumari.

Pressions a Grau i Bailach

També versa sobre motos un altre curiós relat que detalla el Tom III. Segons va declarar Benavent, l’exbatllessa de València Rita Barberá -contra qui el Tribunal Suprem acaba d’obrir una causa penal per presumpte delicte de blanqueig de capitals en una altra peça d’Imelsa- hauria pressionat l’exregidor d’Esports Cristóbal Grau i l’exdiputat provincial Miguel Bailach perquè se li donara una subvenció de prop de 100.000 euros anuals a un fill del seu escorta mitjançant “un conveni amb un corredor de motos”.

“Finalment es va signar el conveni en qüestió i es va acabar pagant. Açò es va repetir durant dos o tres anys”, agrega sobre aquest tema la UCO citant la declaració de Marcos Benavent.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 16 de setembre de 2016 al diari electrònic valenciaplaza


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?