General

Benissa es va botar el límit legal per a pagar més de 100.000 euros al soci de l’imputat en Taula David Serra

Juan Bautista Roselló amb els imputats David Serra i Gerardo Camps en un míting a Benissa
Juan Bautista Roselló amb els imputats David Serra i Gerardo Camps en un míting a Benissa

Més de la quarta part dels 335.000 euros que l’ajuntament va abonar al lletrat Juan Pablo Agulló, administrador per contractacions a dit havien d’haver eixit a concurs, segons un informe conjunt de la Secretaria i la Intervenció municipals

La comissió d’investigació que cerca a Benissa determinar quina va ser la relació de l’ajuntament amb la trama corrupta de l’anomenat cas Taula va donant passos i destapant, amb ells, noves dades. L’últim va eixir a relluir en l’última sessió, celebrada el 28 de juny i l’acta del qual es va donar a conèixer ahir. Ja era sabut que l’advocat Juan Pablo Agulló va ser durant més d’una dècada l’advocat de cambra del PP local, al qual el govern municipal encarregava reiteradament els treballs de representació del consistori en els tribunals. Doncs bé, ara coneixem que el lletrat va cobrar del consistori, entre els anys 2000 i 2015, uns 336.000 euros; i d’ells, més de la quarta part va ser per contractes adjudicats a dit que, segons la legislació, havien d’haver eixit a concurs. Dit d’una altra manera, que es va pagar al lletrat una mica més de 100.000 euros sense seguir el procediment que exigeix la llei de contractació pública. Agulló era l’administrador d’una de les societats de l’exdiputat benisser David Serra, imputat en el cas Taula.

Ho donava a conèixer un dels grups de l’oposició que en el seu moment van forçar la constitució de la comissió d’investigació, Reiniciem Benissa. El seu portaveu, Abel Cardona, va sostindre que els successius governs del PP haurien infringit la llei contractant a Agulló treballs per quanties superiors als mínims que obliguen a adjudicar per concurs. Encàrrecs que, per tant, havien d’haver-se licitat i, en canvi, es van atorgar a dit. “Ací estem parlant de possibles delictes”, va incidir.

En l’acta de l’última sessió de la comissió d’investigació figura el detall de tots aquests pagaments en un informe conjunt de la Secretaria i la Intervenció municipals que avala el que denuncia Reiniciem.

En les seues conclusions, aquest informe, que arreplega els pagaments realitzats tots els anys al lletrat des de 2000 fins a 2015, afirma que en 9 d’aquests 16 exercicis “l’import de les obligacions reconegudes superen els límits dels contractes menors permesos en les respectives legislacions en matèria de contractació. En alguns casos, per quanties grosses: en 2004, es van encarregar a dit a Agulló treballs per 66.0120 euros, quan el límit era de 12.020; l’excés, per tant, va ser de 44.893 euros. En 2011, va ser de 34.904 euros.

En total, les quantitats contractades a dit per sobre del límit legal (12.020 euros fins a 2007, i 18.000 des de 2008) sumen 102.591 euros, del total de 335.806,31 euros (IVA inclòs) abonats al lletrat.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 20 de juliol de 2016 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?