General

Juan Pablo Agulló, advocat de l’Ajuntament de Benissa, citat a declarar

Juan Pablo Agulló entra al quarter de la Guàrdia Civil de Patraix
Juan Pablo Agulló entra al quarter de la Guàrdia Civil de Patraix

La UCO rastreja la connexió de la xarxa del PP amb El Palau de les Arts.

Els advocats més propers, més pròxims a l’exintendent del Palau de les Arts de València, Helga Schmidt, també han passat aquests dies pel quarter de la Guàrdia Civil. Es coneixen pocs detalls sobre els indicis que amaga el sumari de l’operació Taula, el gran cas de corrupció que ha dinamitat el PP de la Comunitat en una setmana, però els agents estan estrenyent el cèrcol sobre les empreses que figuren en la denúncia que va presentar Esquerra Unida o en les converses que durant anys va emmagatzemar Marcos Benavent, el comissionista penedit que ha delatat la xarxa. Pel quarter de Patraix, on els agents de la UCO desplaçats des de Madrid han establit la seua base d’operacions, ja ha passat José Antonio Noguera Pujol, un dels advocats de referència per a la burgesia valenciana. Noguera Pujol ha exercit durant anys d’assessor jurídic de Schmidt, era de la seua màxima confiança. Una recerca interna de la Intervenció General de la Generalitat, va detectar l’existència d’una presumpta xarxa per a distraure part dels fons públics que el Consell injectava anualment a la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia. La recerca va ser reflectida en un informe que apuntava al presumpte saqueig de l’òpera de València, que durant els anys investigats va acumular un dèficit de 27 milions d’euros.

La jutge Delia Morente investiga per què Schmidt va privatitzar el servei de patrocinis del Palau de les Arts i va adjudicar el contracte a l’empresa en la qual figura com a consellera. El 14 de març de 2008 s’inscriu en el registre mercantil Patrocini de les Arts SA, el nom del qual s’assembla a la Fundació pública però que no té res a veure amb l’administració del teatre. Helga Pittioni -és el cognom que figura al seu passaport de nacionalitat austríaca- va estar en el consell d’administració de Patrocini de les Arts SA des de la seua creació fins el 30 d’octubre de 2009, igual que Vicente Garrido Mayol, president del Consell Jurídic (CJC), un òrgan estatutari al qual pertany Francisco Camps. El cap de gabinet d’aquest òrgan era Vicente Burgos, un altre dels detinguts en Taula. Com a president d’aquesta empresa figura José Antonio Noguera Puchol. La seua dona, Pilar López, administra l’agència de viatges Andantino, especialitzada en viatges musicals en exclusiva i amb la qual hauria col·laborat Les Arts. Noguera Puchol també va ser soci de Cleop, la constructora que, segons les converses que Benavent ha ratificat davant el jutge Víctor Gómez, “està en el partit finançant-nos”. L’Ajuntament de València hauria de donar obres a Cleop perquè “hi havia amb ells un compromís des de dalt”, s’escolta en les cintes. L’altre advocat de la confiança d’Helga Schmidt que ja ha passat pel quarter és Pau Agulló, el legal representant de l’exintendent davant el jutjat que l’investiga i soci de David Serra, processat en Gürtel i un dels detinguts durant l’operació policial.

Agulló ha treballat amb molts ajuntaments, sobretot en la província d’Alacant. A Benissa, municipi on va nàixer Serra i un dels punts on els constructors detinguts van obtindre sucosos contractes, ha obtingut nombrosos encàrrecs vinculats a tasques d’assessorament. Estudi General Advocats i Assesors, el despatx de David Serra, es va constituir el 25 de febrer de 2013 i té la seua seu al carrer Félix Pizcueta de València. Com a administrador únic figura Pau Agulló. Aquest bufet ha obtingut contractes a dit de la Diputació de València.

Donacions al PP com si foren al València CF

L’assessor del PP a l’Ajuntament de València Antonio Barranco també va negar aquest dimarts que des del grup municipal ‘popular’ li demanaren diners per al partit sinó que va explicar que existia un “acord” i feien “aportacions voluntàries de forma solidària” de 60 euros tots els mesos. “Pagàvem igual que paguem al València CF si som socis”, va postil·lar i va afegir que en campanya “van gastar més”. Barranco es va mostrar “sorprès” per la situació i ha assenyalat que “no hi havia blanquejos”. L’assessor va fer aquestes declaracions als mitjans de comunicació a les portes de la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix on ha declarat en el marc de “l’Operació Taula”, derivada del “cas Imelsa”. Ahir també van passar pel quarter un arquitecte i l’exregidor Ramón Isidro Sanchis, que va ocupar diverses àrees en els governs de Barberá com el Cicle Integral de l’Aigua o Patrimoni. Ni a la seua arribada ni a l’eixida va fer declaracions. L’anècdota de la jornada es va produir al voltant de les 14.30h quan els periodistes estaven esperant a les portes del quarter de la Guàrdia Civil mentre a les seues esquenes passaven veïns i curiosos. En un moment, entre ells va passar el batle de València, Joan Ribó.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 3 de febrer de 2016 al diari EL MUNDO


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?