General

Una empresa del cas Taula torna a Benissa 229.480 euros d’una obra que va facturar 2 vegades

Logo de Construcciones Francés
Logo de Construcciones Francés

La rehabilitació de les cases de la Puríssima (dos immobles del segle XVIII que ara seran centre cultural i museu d’art modern) li ha eixit a Benissa per un ull de la cara. Les obres, així com els projectes i el mobiliari, han costat una mica més de tres milions d’euros. I podia haver sigut pitjor.

La comissió especial que investiga les adjudicacions a Construcciones Francés, empresa implicada en el Cas Taula i que a Benissa s’ha endut totes les grans obres, va detectar pagaments per duplicat. El primer contracte pujava a 1,1 milions. Però l’empresa va passar dos factures extra de 229.480 euros. I a continuació, l’Ajuntament li va aprovar un modificat d’obra que pujava a aquesta mateixa quantitat de 229.480 euros.

“Coincidien fins als cèntims”, va advertir ahir el portaveu del PSPV a Benissa, Manuel Juan Giner, que va ser qui va demanar la comissió d’investigació després d’eixir a la llum que la principal adjudicatària d’obra pública a Benissa estava enfangada en la trama de comissions il·legals per la qual va ser detingut l’expresident de la Diputació de València, el popular Alfonso Rus.

L’empresa havia, per tant, cobrat dos vegades l’excés d’una obra que se li va adjudicar per 1,1 milions. L’interventor municipal va constatar el pagament duplicat. Entre les certificacions i el modificat havia transcorregut any i mig. A més, es va produir el relleu de l’interventor i de diversos tècnics. Ningú va revisar a fons les certificacions.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, del PP, després de descobrir la comissió d’investigació que l’empresa havia cobrat dos vegades, li va exigir el passat 3 de març que tornara allò facturat de més i abonara 6.781 euros d’interessos de demora. L’empresa ha tornat els diners sense queixar-se. Assegura que va facturar dos vegades per error.

La comissió d’investigació ha trobat més suposades irregularitats. A l’empresa mai se li ha imposat cap penalització malgrat acumular retards importants en les obres. Les conclusions s’aprovaran en els pròxims dies. L’oposició (Reiniciem Benissa, PSPV, Compromís i Ciutadans) i el PP, que governa en minoria, hauran de debatre ara si traslladen la documentació a la Fiscalia perquè valore si hi ha indicis de delicte.

Construcciones Francés ha facturat 3,3 milions d’euros de tres obres, la de les cases de la Puríssima, la de la Glorieta Dolores Piera i la del seminari franciscà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?