General

Arrendataris de l’asil des de 1917 es veuen forçats a deixar les seues terres per a l’hospital

L’immens terme municipal de Benissa i la història que aquest territori implica obligatòriament aixeca esdeveniments, molts consuetudinaris, allà per on es mire. Els terrenys annexos a l’antic asil de la localitat, situats a la zona coneguda amb el nom de Bellita, no són simples terres amb un futur cada vegada més cert sinó que també amaguen la idiosincràsia més recent.

En realitat, aquestes terres són conreades almenys des de principis del segle XX per veïns del municipi mitjançant el pagament d’una renda a l’asil. Els arrendataris dels terrenys de Bellita no obstant això no han estat tinguts en compte, almenys fins el moment, en l’operació per la qual tota la superfície, inclosa la que ells conreen, es vendrà a una empresa per 3,7 milions d’euros a canvi que aquesta empresa construïsca un hospital privat.

D’aquesta manera, els descendents dels parcers, o mitgers de casa, que van obtindre en 1917 el dret de continuar amb el cultiu d’aquestes terres, després de la mort de Dolors Piera Torres, es veuran forçats a abandonar les extensions en què en l’actualitat encara conreen hortalisses o treballen el raïm.

Hortalisses i vinyes

En aquest sentit, existeixen per exemple parcers que posseeixen el dret de treballar extensions que arriben als 9.000 metres quadrats. Un d’aquests veïns va manifestar a aquest diari que “tot el que sé és pels mitjans de comunicació” ja que “ningú ha vingut a dir-nos res”. Tal és la situació d’incertesa que fins i tot una de les famílies arrendatàries ha decidit consultar uns advocats per a conèixer les dimensions del problema que se’ls ve damunt. Els dubtes dels arrendatàries vénen donats pel fet que desconeixen si en haver treballat les terres durant tants anys n’han consolidat algun tipus de dret.

No obstant això, segons com marxa l’operació de venda de l’antic asil de Bellita, propietat del patronat de la fundació Sant Joaquim i Santa Anna, els hereus dels parcers ho van a tindre ben malament. Fins al moment no han rebut cap tipus de notificació i els tràmits avancen a tota pressa.

26 milions d’inversió

De fet, la Junta del patronat ja s’ha decidit per l’opció de l’empresa Grupo Hospital de Levante que ha presentat una oferta de compra de 4,2 milions i ha anunciat una inversió total de 26 milions d’euros. El centre tindrà 75 habitacions més suites, servei d’urgències, UVI, laboratori, farmàcia hospitalària, bloc quirúrgic i consultes externes. Els terminis marcats apunten a 2009 com l’any de la seua obertura.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?