General

Adjudicades les obres de rehabilitació del Taller d’Ivars

Les obres de rehabilitació de l’edifici industrial del Taller d’Ivars de Benissa han estat adjudicades a l’empresa Construcciones Villegas, SL, per import de 1.141.957, 92 euros. Es van presentar un total de 9 empreses interessades, i l’adjudicatària va obtenir la puntuació més alta segons els criteris establerts en el Plec de Clàusules Administratives que regeixen aquesta obra. El termini d’execució és d’11 mesos i el projecte, redactat per l’arquitecte Pascual Giner, contempla l’adequació d’aquestues antigues instal·lacions en un centre cultural polivalent.

La Diputació d’Alacant subvenciona aquesta actuació en un 60%, dins del Pla Especial d’Infraestructures de l’entitat.

L’edifici, situat entre l’Avinguda País Valencià i l’Avinguda l’Alcúdia, té una superfície de 3.000 metres quadrats que estan ocupats per les naus de l’antiga fàbrica i pel local d’exposició que limita amb l’Avinguda del País Valencià.

El batlle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha destacat que aquest edifici és l’únic vestigi que hi ha a Benissa d’arqueologia industrial i que està catalogat com a bé de Rellevància Local. També ha assenyalat que durant tot el segle XX Benissa va ser un dels focus més importants de tota Espanya pel que fa a la indústria de mobles de qualitat, sent la fàbrica d’Ivars un dels exponents més importants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?