Festes

Tradició i adhesius per al Dia dels Riberers

Benissa va celebrar ahir un dels dies més especials de les festes en honor a la Puríssima Xiqueta amb el Dia del Riberer en què s’homenatja els benissers que van treballar en el cultiu de l’arròs durant el segle XIX. L’acte central del dia va ser la cercavila de carrosses que va tindre lloc a la vesprada i que va omplir els carrers de la localitat de colorit i alegria que es va completar amb el cant nocturn a la Puríssima.

Hui, a més, és una altra de les jornades grans amb el Dia dels Fadrins en què l’alcalde deixa la vara de comandament per un dia. Cal remarcar també l’aparició d’adhesius que tenen com a objectiu defensar les cases tradicionals front a les macrourbanitzacions i els camps de golf amb el lema “Visquen les casetes, paisatge protegit=protecció contra el golf” i “Protegeix la teua caseta amb paisatge protegit, el millor remei contra la macrourbanització”.

A la nit, a les 0 hores hi haurà l’actuació dels grups Despistados, Savia i Habeas Corpus an la Plaça del Rei Jaume I. Mentre que demà començaran els tradicionals bous al carrer que duraran fins a dissabte que ve i que tindrà festejos a la vesprada amb les entrades i a la nit amb la solta de vaquetes. Les festes finalitzaran el diumenge amb el Dia de la Vuità.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?