Festes

Les festes de moros i cristians estrenen castell

A l’espera del pregó del proper divendres les festes de moros i cristians van arrencar ahir amb la presentació pública per part dels representants i el batle de la localitat, Juan Bautista Roselló. Un batle que va anunciar que en aquesta edició s’estrenarà un nou castell que s’instal·la habitualment en la glorieta Dolors Piera, enfront de l’església de la Puríssima Xiqueta.

Roselló va explicar que el decorat “és un element importantíssim que juga un gran paper en la festa” i va afegir que “coincideix amb el trenta aniversari dels moros i cristians i un bon castell dignifica la festa”. A més, va concretar que el preu del nou castell és de 36.000 euros que ha estat sufragat íntegrament pel consistori.

Una altra de les novetats de les festes del 2005 és el parc infantil aquàtic que se celebrarà el diumenge. Segons va expressar el president de l’associació, Quico Martínez, “com fa molta calor els xiquets podran gaudir més i evitar també cremades”. S’utilitzaran fins a 1.000 litres d’aigua.

Pregó amb veu radiofònica

Aquest any l’encarregat de llegir el pregó de les festes en l’acte de presentació de banderoles, banderers, ambaixadors i capitans del proper divendres serà Bernardo Guzmán, director dels serveis informatius de la cadena Ser a València.

Per altra banda, les capitanies d’aquesta edició han recaigut pel que fa del bàndol moro en la filà Taifes eslaus mentre que la cristiana ha correspost a les Conqueridores. Ambdós capitans, Joaquín Roselló i Concha Perles, presents en la presentació, van animar a la gent a participar en la festes encara que no van desvetllar les sorpreses que tenen preparades per a les cercaviles de les festes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?