Festes

L’ajuntament manté reunions amb la SGAE per a tancar el deute i poder tindre música a les festes

L’Ajuntament de Benissa manté des de fa un temps reunions amb els representants de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) amb l’objectiu de poder arribar a un acord per a tancar el deute que manté el consistori amb l’entitat i pel qual ha estat condemnat per un tribunal a no tindre música en les festes patronals o en qualsevol altre acte municipal com els Moros i Cristians. Cal recordar que tal com va fer públic ahir Levante d’Alacant el govern que dirigeix Juan Bautista Roselló podria haver contret un deute d’entre 90.000 i 180.000 euros pels drets d’obres musicals o audiovisuals que des de 1999 s’han interpretat a Benissa i el cànon de les quals no s’ha abonat a l’entitat.

Quant a les trobades aquest diari ha pogut saber que la SGAE considera que podria haver-hi un acord en breu si bé de moment no s’ha tancat cap tipus de pacte ni tampoc la forma de pagament ja que la quantitat és elevada i l’ajuntament desconeix si podrà saldar el deute d’una sola vegada.

Amb tot, les primeres reaccions al coneixement de la sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant que condemna a l’ajuntament a no posar música no es van fer esperar ahir. Precisament des de l’Ajuntament de Benissa van informar també que “el consistori ha mantingut diverses reunions amb un representant de la SGAE” concretant a més que “s’ha negociat i acordat la liquidació d’aquest deute”. Així mateix, el consistori també va assenyalar que “s’instarà a les pròximes comissions de festes que incloguen en els seus pressupostos el pagament del cànon” pels drets d’autor de la música que es programa a les festes.

Un dels sorpresos per la notícia va ser el president de la junta de Moros i Cristians, David Ivars, que va assegurar que desconeixia l’existència del litigi i va demanar una solució a l’ajuntament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?