Festes

La jove Andrea Baidal i la xiqueta Nikane Soto seran les reines de les festes patronals 2008

Dissabte es va celebrar l’elecció de les regines major i infantil de les festes patronals de 2008. L’acte va tindre lloc a la glorieta de la Plaça Rei Jaume I, amb l’assistència de més de 1.000 persones, la majoria familiars dels membres de les tres quintes que formen la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2008. L’escenari estava presidit per una gran imatge de la Serra de Bèrnia i els festers van fer el seu especial homenatge a l’himne o cant a Benissa fet pels mestres Josep Bertomeu (música) i Lluis Garcia (lletra). Va ser la sort qui va elegir les dos representants de la festa benissera i tot el procediment va estar supervisat per la jutgessa de Pau, Maria Jesús García Giner.

Els xiquets Adrián Martínez Cuello i Cristina García Cardona va fer de presentadors dels integrants de la Comissió Infantil. Cinc xiquetes es van presentar com a candidates al títol de regina infantil. Cadascuna d’elles va pujar a l’escenari del braç del seu jove acompanyant. Tot seguit, dipositaren una boleta amb un paperet que contenia el seu nom. Va ser la reina de 2007, Cristina Nave, i les seus dos dames d’honor qui iniciaren el procediment. Es va extraure la primera bola i el nom de la regina es va llegir l’últim, a fi de mantindre l’emoció i la incertesa fins el final. La fortuna va estar de la mà de la xiqueta Nikane Soto Serra, que serà la regina infantil de 2008. Les seues dos dames d’honor seran XXX Higueras Munuera i Estela Ortolà Guerrero. La resta d’integrants de la Cort d’Honor són Aitana Julià Diego i Maria Pons Giner.

L’actuació del ballet de Mari Paz va donar continuïtat a l’acte i, a més, un grup de festeres músiques van fer una singular interpretació del Cant a Benissa. Tot seguit, dos dels membres de la Comissió Puríssima Xiqueta 2008, Teresa Crespo i Cristóbal González, van presentar tots els xics i les xiquets de dèsset anys que forman part de la comissió. El procés d’elecció de la regina major va ser igual al de la infantil i cadascuna de les candidates va dipositar una boleta amb el seu nom. En aquest segon cas hi havia vint-i-set joves amb opcions i totes compartien una mateixa il·lusió: representar la dona benissera tot un any. Però sols podia ser una l’agraciada i la sort va decidir que fóra Andrea Baidal Noguera, que tindrà al seu costat com a primera i segona dama d’honor a Evelyn Lázaro Vidal i Cristina Carrió Moncho, respectivament.

La nit va estar plena d’emocions i els focs d’artifici van anunciar l’elecció de les noves regines als quatre vents. Sols restava el torn d’intervencions amb el president de la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2008, José Vicente Ivars; de la regidora de Festes, Raquel Soliveres; i del batle, Juan Bautista Roselló.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?