Festes

Demà comencen les Festes de Sant Jaume

Sant Jaume,   patró de Benimarco
Sant Jaume, patró de Benimarco

Aquest cap de setmana comencen les festes de la partida de Sant Jaume, en honor al seu patró. S’iniciaran el dissabte 23 de juliol amb una tradicional partida de pilota valenciana i per la nit els veïns podran sopar a l’Ermita on hi haurà una actuació musical a càrrec de l’orquestra “Golden”.

El diumenge 24, a les 10h es farà la “Plantà” del pi de la plaça de l’ermita seguida de “l’Entrà de la murta” i volteig de campanes. En finalitzar, es dispararan les salves d’ordenança. A les 20.00h començarà l’ofrena de “jardins” del patró amb una cercavila amb dolçaina i tabalet i llançament de coets i per la nit hi haurà una gran revetla popular amenitzada pel quartet “Límite”.

El dilluns 25, dia de Sant Jaume, començarà amb una tradicional “despertà” amb llançament de coets, dolçaina i tabalet, seguida d’una missa solemne i processó del sant patró per la plaça de l’ermita. En finalitzar la processó es cantaran els gojos.

A les 13.30h, els que vulguen, podran participar en la carrera de galls. per la vesprada, a les 18.30h, començarà la cercavila humorística i en finalitzar tindrà lloc el torneig de brisca.

A les 22.00h es repartiran coques entre els assistents, a les 23.25h es dispararà el castell de focs artificials i a continuació, gran ball amenitzat per l’orquestra “La Bruja”.

El dimarts 26, a les 8.00h del matí, començarà la “despertà” amb coets, dolçaina i tabalet seguida d’una cercavila. A les 13.00h començarà el concurs de paelles, amenitzat per una discomòbil. Per la vesprada, a les 19.00h, se celebrarà una missa en honor als difunts de la partida. I per la nit hi haurà una revetla musical a càrrec de l’orquestra “Zepellin”.

Finalment, els dies 27, 28 i 29 de juliol hi haurà vesprades populars de vaquetes i berenars a l’aire lliure.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?