Festes

Demà comencen les festes de Benimarco en honor a Sant Jaume

Sant Jaume, patró de Benimarco
Sant Jaume, patró de Benimarco

La partida Benimarco, situada entre els termes municipals de Teulada i Benissa, celebrarà del 23 al 29 de juliol les seues festes populars en honor al patró, Sant Jaume, amb actes religiosos, actuacions musicals, sopars populars i solta de vaquetes organitzat en aquesta edició per la Comissió de Festes del “Cantó de Busseit”.

Amb la col·laboració dels Ajuntaments de Teulada i Benissa, aquesta comissió ha preparat un ampli programa festiu que arrancarà el divendres, 23 de juliol, on a les 19.30 es disputarà una partida de pilota i posteriorment sopar de cabasset a la plaça de l’ermita i el dissabte, 24, a les 10.00 es procedirà a la tradicional “plantà del pí”, per la vesprada ofrena de flors al patró, Sant Jaume, i cap a les 23.00 els ciutadans gaudiran amb la música de l’orquestra “Ebony”.

Les festes populars continuaran el diumenge, 25 de juliol, Dia de Sant Jaume, on la Comissió ha preparat una “despertà” i a les 11.00 se celebrarà una missa solemne i, en acabar, una tradicional processó en honor al sant per la plaça de l’ermita.

Cap a les 13.30, els ciutadans podran gaudir amb una tradicional “carrera de galls” i de vesprada cercavila humorística, on la comissió convida a tots els veïns a participar. Ja, per la nit, actuació musical a càrrec de l’orquestra “Jamaica”.

Les festes populars seguiran el dilluns, 26, on a les 13.00 se celebrarà un concurs de paelles i revetla musical a càrrec de l’orquestra “Acuaro””. Mentre, del 27 al 29 de juliol, a les 19.00 hi haurà vesprades populars de vaquetes i berenars a l’aire lliure.

La regidora de Festes de Teulada, Maite Vallés, ha dit que “aquesta partida és molt volguda per tots i són tres les comissions festeres les que s’alternen per a preparar aquestes festes”, al mateix temps que ha convidat a tots els veïns de Benissa, Teulada-Moraira i pobles propers perquè s’acosten a Benimarco per a gaudir dels seus dies de festes.

Per la seua banda, la regidora de Festes de Benissa, Raquel Soliveres, ha volgut agrair a la comissió d’enguany el seu esforç ja que aquests temps són complicats per portar endavant qualsevol festa. També ha volgut convidar a tots els veïns i visitants perquè s’acosten a gaudir d’aquestes festes tan entranyables.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?