Festes

Comencen les festes de Sant Jaume

Sant Jaume,   patró de Benimarco
Sant Jaume, patró de Benimarco

Hui dimecres comencen les festes de la partida de Sant Jaume en honor al seu patró amb una tradicional partida de pilota valenciana a les 19.30h i per la nit els veïns podran sopar a l’ermita, on hi haurà una actuació musical.

El dijous 24 a les 10h es farà la “Plantà” del pi de la plaça de l’ermita seguida de l’entrada de la murta i volteig de campanes. En finalitzar es dispararan les salves d’ordenança. A les 20.00h començarà l’ofrena de jardins del patró amb una cercavila amb dolçaina i tabalet i trets de tronadors i per la nit hi haurà una gran revetla popular amenitzada per una extraordinària orquestra.

El divendres 25, Dia de Sant Jaume, començarà amb una tradicional “despertà” amb trets de tronadors, dolçaina i tabalet seguida d’una missa solemne i processó del sant patró per la plaça de l’ermita. En finalitzar la processó es cantaran els gojos.

A les 13.30h, els que vulguen podran participar en la carrera de galls. Per la vesprada, a les 18.30h, començarà la cercavila humorística i a les 20.30h hi haurà una actuació de danses oferida pel grup Danses Font Santa.
Per la nit, la vetlada estarà amenitzada per un grup musical.

El dissabte 26, a les 8.00 del matí, hi haurà la “despertà” amb tronadores, dolçaina i tabalet seguida d’una cercavila. A les 13.00h començarà el concurs de paelles, de les quals, la Comissió facilitarà els ingredients per a la seua elaboració. Per la vesprada, a les 19.00h, se celebrarà una missa en honor als difunts de la partida i per la nit hi haurà una revetla musical, amenitzada per una gran orquestra.

Finalment, els dies 27, 28 i 29 hi haurà vesprades populars de vaquetes i berenars a l’aire lliure.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?