Festes

La setmana que ve arriben les festes de Sant Jaume

Sant Jaume,   patró de Benimarco
Sant Jaume, patró de Benimarco

Aquesta setmana que ve, del 23 al 29 de juliol, tindran lloc les festes de la partida de Sant Jaume, en honor al seu patró. Començaran el dilluns 23 amb una tradicional partida de pilota valenciana i a la nit els veïns podran sopar a l’era de l’ermita on hi haurà una actuació musical.

El dimarts 24, pel matí, hi haurà la “Plantà” del pi de la plaça de l’ermita seguida de l’entrada de la murta i volteig de campanes. En finalitzar, es dispararan les salves d’ordenança. A les 20.00h començarà l’ofrena de “jardins” del patró amb una cercavila amb dolçaina i tabalet i trets de tronadors i per la nit hi haurà una gran revetla popular amenitzada per una extraordinària orquestra.

El dimecres 25, dia de Sant Jaume, començarà amb una tradicional “despertà” amb trets de tronadors, dolçaina i tabalet, seguida d’una missa solemne i processó del sant patró per la plaça de l’ermita. En finalitzar la processó es cantaran els “gojos”.

A les 13.30h, els que vulguen, podran participar en la cursa de galls. Per la vesprada, a les 18.30h començarà la cercavila humorística i, en finalitzar, hi haurà una actuació de la Rondalla Cultural, patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa. Per la nit, la revetla estarà amenitzada per un grup musical.

El dijous 26, a les 8.00 del matí, començarà la “despertà” amb tronadores i xaranga seguida d’una cercavila. A les 13.00h començarà el concurs de paelles, de les quals, la Comissió facilitarà els ingredients per a la seua elaboració. Per la vesprada se celebrarà una missa en honor als difunts de la partida. I per la nit hi haurà una revetla musical, amenitzada per una gran orquestra.

Finalment, els dies 27, 28 i 29 hi haurà vesprades populars de vaquetes i berenars a l’aire lliure.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?