Festes

Benissa viu el Dia dels fadríns a les festes a la Puríssima Xiqueta

Dies de festa i tradició els que es viuen a Benissa amb la celebració de festes patronals en honor a la seua patrona la Puríssima Xiqueta. Hui dimarts se celebra el Dia dels fadrins el protagonista del qual és el seu alcalde, Benjamí Pineda, que anit va rebre de la mà del batle, Juan Bautista Roselló, la vara de comandament.

Per a aquest matí s’ha instal·lat un parc infantil i hi haurà jocs populars al passeig Dolors Piera com a preàmbul a la quarta edició del Festival Pere Bigot. A les 14.00 es dispararà una mascletà, de vesprada tindrà lloc la gran cercavila humorística i ja entrada la nit l’últim concert de festes amb l’actuació de Betagarri i La Kinki Beat. Ja demà dimecres arriben els populars bous al carrer.

Les regines de la Puríssima Xiqueta 2010
Les regines de 2010

Unes festes marcades pel bon temps i que van començar oficialment divendres passat amb la coronació de Rocío Ivars i María Roselló, com a regines d’aquestes festes en una elegant gala que va congregar veïns i autoritats locals i comarcals que no van voler perdre’s aquest emocionant acte.

El dissabte va tindre lloc l’entrà de la murta i l’ofrena de flors a la patrona però sense cap dubte va destacar l’actuació de Melendi. Una nit en la qual va ser impossible comptabilitzar els assistents a aquest concert que arribats de diversos punts del País Valencià, amb cotxe o amb autobús, van omplir de gom a gom el passeig Dolors Piera. Riuades de gent que van escollir aquestes festes per poder gaudir de l’ampli repertori de l’asturià que no va defraudar els assistents amb gairebé dues hores donant-ho tot damunt l’escenari i assegurant, en diversos moments, sentir-se molt a gust en aquest municipi.

El diumenge, dia de la patrona, una vegada més, els que resideixen al poble i els benissers que no viuen aci però acudeixen al seu poble natal per festes van ser fidels a la seua patrona en la solemne cerimònia i en la processó que va culminar amb la popular pujada de la imatge en qè no van faltar els aplaudiments i llàgrimes convertint aquest acte en el més emotiu d’aquestes festes.

Els antics riberers Silvestre Ivars, Antonio Martínez i Bautista Cabrera
Els antics riberers

Una emoció que va continuar ahir dilluns amb l’homenatge als riberers Juan Bautista Cabrera, Silvestre Ivars i Antonio Martínez, tres benissers que van eixir de Benissa per guanyar-se el pa als arrossars. El pregó homenatge va estar a càrrec del fester, Pere Tent, i va culminar amb el cant a Benissa en el qual es reflecteix la marxa dels riberers que li resaven a la patrona abans d’emprendre el seu viatge en la “Roca de la Salve”. Una gran pedra que estava situada al camí vell de València, últim punt on s’albirava el campanar de l’església, demanant-li protecció.

La jornada va continuar amb la cercavila de carrosses a càrrec dels festers i dels xiquets de les dues guarderies del municipi que van poder gaudir després de l’espectacle de Disney. A la nit, i com marca la tradició, tots els benissers van anar a la casa de Joan Vives, on es van deixar els dos pelegrins la imatge de la patrona, a cantar la salve per després escoltar les cançons del grup de moda Second i ballar al só de la gran orquestra La Tribu.

Antonio Ivars i la seua dona, Macarena Fortón
Antonio Ivars i la seua dona, Macarena Fortón

Aquestes festes continuaran fins el diumenge que ve, 2 de maig, amb al celebració dissabte que ve del dia de les Anyades i el diumenge el de la Vuità. Amb aquests actes es fara la cloenda a les festes en honor a la Puríssima Xiqueta, on s’ha demostrat que la comissió presidida per Toni Ivars ha vençut la crisi oferint al visitant un programa variat amb un pressupost de més de 400.000 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?