Festes

Benissa prepara les festes patronals de la Puríssima Xiqueta

Components de la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2011 amb les autoritats municipals
Presentació del llibre de festes 2010

Aquest dissabte, dia 17 d’abril , tindrà lloc a les 20.30, el pregó de festes a l’església parroquial, un acte que cada any anuncia el començament de les festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta, que en aquesta ocasió, es desenvoluparan del 23 d’abril al 2 de maig.

El pregó serà oficiat per Josep Xavier Esplugues i Pellicer, doctor i professor d’Història de la Ciència a la Universitat d’Alacant. En acabar hi haurà una actuació musical a la glorieta Dolors Piera a càrrec de l’orquestra Pato Daniel.

Continuant amb la festa, el divendres 23 d’abril, tindrà lloc la coronació de les regines, Rocío Ivars Sánchez i María Roselló Meló; el dissabte 24 serà l’ofrena i el diumenge 25, dia de la Puríssima Xiqueta, se celebrarà la missa en honor a la patrona i la processó per la vesprada. El dilluns 26 es dedicarà a l’homenatge a la figura del Riberer a les 13.30 i a la vesprada, cercaviles. El dimarts, 27 d’abril, serà el Dia dels Fadrins i des del dimecres 28 al dissabte 1 de maig, es faran els bous al carrer. La cloenda de les festes tindrà lloc el cap de setmana del dissabte 1 de maig -Dia de les quintades- i el diumenge 2 de maig -Dia de la Vuità-, amb un fi de festa que estarà a càrrec de l’Ajuntament de Benissa.

També cal destacar el capítol de concerts. El divendres 23, actuarà l’orquestra Crash, el dissabte 24, Melendi, el diumenge 25, l’orquestra Ying Yang, el dilluns 26, Second i La Tribu i finalment, el dimarts 27, els grups Betagarri i la Kinky Beat.

Llibre de Festes

Els festers, per la seua banda, ja s’estan encarregant de repartir els llibres de festes pel poble, i estan ultimant tots els detalls perquè les celebracions isquen tan bé com siga possible. En total 105 festers, de les quintes de 1969, 1992 i 2002, han preparat un programa ple d’activitats, concerts, bous, cercaviles, etc.

El llibre, coordinat pel fester Dídac Vengut, destaca per l’important augment en el nombre d’articles publicats respecte a edicions passades i per un disseny actual i nou. La portada ha estat dissenyada per una festera de 18 anys, Laura Ramírez. S’han editat un total de 1500 exemplars que han eixit a la venda al preu de 30 euros. Cal destacar la gran col·laboració de les empreses de Benissa, que malgrat la crisi, han aportat el seu gra d’arena, contractant publicitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?