Festes

Benissa espera l’afluència de 10.000 persones a la Fira i Porrat de Sant Antoni

Pel seu interés reproduïm aquest article del diari LAS PROVINCIAS aparegut el 9 de gener de 2007:

Benissa ultima els detalls per a celebrar a partir del dissabte que ve, 13 gener, i fins a final de mes, la Fira i Porrat de Sant Antoni en la seua edició de 2007.

Ahir es va presentar al Centre Cultural de Benissa la programació d’enguany que es divideix entre els tres caps de setmana vinents.

Des de la Regidoria de Festes la seua responsable, Raquel Soliveres, va assenyalar que la programació “està basada en diverses activitats culturals, esportives i lúdiques pel que seran tres caps de setmana bastant complets amb actuacions que van dirigides a tot tipus de públic”.

En el primer cap de setmana, Soliveres va confirmar que la inauguració estarà a càrrec del diputat provincial de Turisme, Sebastián Fernández.

La regidora va destacar que les portes de la fira s’obriran “amb una exposició de les mestresses i com a novetat aquest any la primera Fira d’Estocs, a més de l’exposició de cotxes de vehicles nous”.

El diumenge, 14 de gener, es portarà a terme la benedicció dels animals en les portes de la catedral de la Marina.

Una benedicció a la qual acudeixen veïns de tota la comarca i que l’any passat va aconseguir congregar a més de 1.000 mascotes pels carrers de Benissa. Però no solament hi haurà activitats durant cada cap de setmana.

La regidora de l’àrea va explicar que “entre setmana les atraccions de les fires estaran obertes, hi haurà conferències a la Seu Universitària i concursos organitzats per diferents associacions del poble”.

Vehicles d’ocasió

Durant el segon cap de setmana es podrà gaudir d’una exposició de vehicles d’ocasió i el tercer s’ha reservat a la Fira Medieval que aquest any estarà inspirada en la cultura cèltica.

La gastronomia és un dels pilars fonamentals de la Fira de Benissa per això des de l’organització s’ha convocat un concurs de paelles i un altre d’arròs amb fesols i naps.

En aquest sentit, Soliveres va matisar que “es tracta d’un concurs obert a tot el món i per aquest motiu l’Ajuntament ha editat unes bases on s’especifiquen els ingredients que s’han d’usar en cada concurs”.

El batle de Benissa Juan Bautista Roselló va voler destacar la tradició històrica de la Fira de Sant Antoni afegint que “durant aquest mes esperem que el nostre poble el visiten més de 10.000 veïns de tota la comarca”.

Així doncs, s’ha organitzat un dispositiu especial de seguretat amb l’objectiu de garantir el trànsit de vianants en la carretera N-332 al seu pas per Benissa.

Pressupost

En total, l’Ajuntament benisser ha invertit uns 50.000 euros en l’organització d’un esdeveniment que col·loca durant tot un mes a Benissa com el millor aparador per a promocionar els productes i les activitats tradicionals a la Marina Alta.

Tant Soliveres com Roselló van voler destacar la Fira d’Estocs com la principal novetat en aquesta edició.

La també responsable de Promoció Econòmica va dir que aquesta fira estarà situada al centre d’Art del Taller d’Ivars. Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Associació de comerciants de Benissa i està previst que participen una trentena d’establiments locals.

La regidora confia en l’èxit d’aquesta novetat i va avançar que “la intenció és que prenga pes en la Fira de Sant Antoni per a després celebrar-la durant un altre mes de l’any”.

Els veïns de la comarca tenen una oferta lúdica, festiva, religiosa i comercial de primer ordre per a poder gaudir durant tot el mes, amb l’atractiu afegit del nucli urbà de Benissa, un dels més bells de tots els municipis de la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?