Esports

Llum verda al projecte definitiu de la pista d’atletisme

Renderitzat de la pista d'atletisme
Renderitzat de la pista d’atletisme

El batle, Arturo Poquet i el regidor d’Esports, Adrian Cabrera, han presentat aquesta setmana a les Cases del Batle el projecte de la pista d’atletisme situada a l’Avinguda de Madrid. Una instal·lació que formarà part de la Ciutat Esportiva planificada en tot l’entorn.

Segons han explicat els dos representants polítics, el projecte es va començar a plantejar l’any 2017 amb la realització d’una memòria tècnica valorada per part del personal municipal que finalment no va ser utilitzada. Dos anys després, l’equip de govern va emprar eixa mateixa memòria per a incorporar-la a la convocatòria del PLANIFICA de la Diputació d’Alacant. El valor estimat del projecte, fixat en el citat document, rodava els 800.000 euros. No obstant això, durant la redacció final d’aquest, a mitjan 2022, es va detectar que totes les quanties estaven infravalorades a causa de l’augment en els preus dels subministraments i la inflació generalitzada, ascendint el cost global de tota l’obra a 1.700.000 €. Un increment absolutament inassumible pel consistori en una única fase que ha obligat l’equip de govern a optar per desenvolupar primer l’anell homologat de sis carrils, la tanca perimetral, l’adequació de la part central i el pumptrack per a, en un segon període, abordar la construcció de les graderies i els vestuaris, previsiblement amb fons supramunicipals.

“Els compromisos estan per a ser complits”, ha declarat el batle, Arturo Poquet. Al que ha afegit: “m’agradaria demanar disculpes pels retards, però hi ha qüestions alienes a l’engranatge municipal que no hem pogut controlar”.

En un exercici de responsabilitat política, el batle ha demanat disculpes abans de donar pas a la seqüència d’imatges en les quals es mostra tot el projecte. Un projecte potent, atractiu, necessari i altament demandat per la ciutadania de Benissa que, segons ha declarat Adrian Cabrera, “serà la pedra angular de la Ciutat Esportiva més completa de tota la Marina Alta”. Encara que el regidor no ha volgut mullar-se amb els terminis, si que ha dit que tot es troba en una fase molt avançada i que esperen poder veure als esportistes benissers entrenant en la instal·lació abans de finalitzar l’any. No obstant això, “davant la situació que estem vivint totes les administracions amb les obres públiques, preferisc ser prudent i esperar a veure els avanços per a estimar una data concreta”.

El batle ha tancat la intervenció manifestant que “totes les obres de Benissa estan a ple rendiment. Sense anar més lluny, en uns dies anunciarem la data d’inauguració del Mini Estadi Salvador Baidal”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?