Esports

L’Estrella Damm amarra a Wellington

L'Estrella Damm arriba al Port de Wellington
L'Estrella Damm arriba al Port de Wellington

A les 20.14 hora catalana (08.14 del matí del 21 de febrer hora local de Nova Zelanda) l’Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes va amarrar al port de Wellington per efectuar reparacions, una parada necessària després de desprendre’s l’estai principal (cable que subjecta el pal) pel trencament del tambor de l’enrotllador del Solent (una de les veles de proa). En aquest moment s’iniciava el compte enrere de 48 hores abans de poder reprendre la competició, tal com exigeix el reglament de la Barcelona World Race als vaixells que realitzen una parada tècnica després del meridià 140 est.

Així, l’Estrella Damm Sailing Team ja ha començat a treballar contra rellotge per deixar el vaixell en perfecte estat en les següents 48 hores, realitzant totes les xicotetes reparacions i revisions a que done temps a més de la de l’estai, per afrontar en les millors condicions la segona meitat de la volta al món a dos i sense escales.

Com assegurava aquesta vesprada Jan Santana, director de l’Estrella Damm Sailing Team, “tot està a punt a Wellington per treballar les 24 hores del dia i deixar el vaixell gairebé com a nou”. Els treballs sobre el terreny estan liderats per David Pella, capità del vaixell (responsable del seu manteniment tècnic) que s’ha desplaçat a Wellington i ha reunit el material i el personal necessari per a les reparacions en coordinació amb Santana i els patrons Ribes i Pella.

L’arribada a Wellington de l’Estrella Damm i del Groupe Bel, que també fa escala tècnica per a reparar, ha estat a l’esprint, amb només un minut de diferència entre tots dos, ja que el vaixell francès va amarrar a les 8.13 del 21 de febrer hora neozelandesa, 20.13 hora catalana. Així, l’Estrella Damm continua ocupant la quarta posició i podrà reprendre la competició només un minut després que se li permeta fer-ho al vaixell francès. Però, caldrà veure si tots dos vaixells aconsegueixen acabar els seus treballs en les 48 hores mínimes.

L’Estrella Damm va suspendre la navegació oficialment a les 19.52 hora catalana en la posició 41 ° 29’525 S – 174 ° 49’230E, punt des del qual haurà de reprendre la competició. Però la penalització de 48 hores va començar quan va amarrar a les 20.14 hora catalana. La intenció de l’equip és no perdre ni un segon de més en les reparacions.

Classificació provisional Barcelona World Race, 20 febrer 2011 a les 19.00 GMT (20.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 125,7 milles del líder
3. Groupe Bel, a 527,8 milles del líder
4. Estrella Damm, a528, 2 milles del líder
5. Renault Z.E., a 642,6 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?