Esports

La Volta a Espanya tornarà en 2016 a la Marina Alta com a reclam turístic

Reunió a la Diputació d'Alacant per parlar de l'etapa de la Volta a Espanya 2016
Reunió a la Diputació d’Alacant per parlar de l’etapa de la Volta a Espanya 2016

La Marina Alta repeteix. Convençuda que la Volta a Espanya constitueix un aparador turístic d’àmbit internacional, la comarca tornarà a acollir en 2016 una nova etapa de la ronda ciclista sota la tutela de la Diputació d’Alacant. I no serà una etapa qualsevol. Sinó, en paraules del diputat provincial de Turisme, Eduardo Dolón, una “contrarellotge decisiva” per a la classificació final, la qual cosa en teoria ha de revestir de més transcendència l’esdeveniment i disparar l’audiència per televisió, que és del que es tracta.

La contrarellotge tindrà eixida a Xàbia i arribada a Calp i recorrerà en direcció sud també els municipis de Benitatxell, Teulada-Moraira i Benissa, segons va anunciar Dolón. En aquest sentit sí que serà una etapa diferent a la de 2015: llavors va ser una prova en línia la meta de la qual va ser l’alt del Puig Llorença. O el de Cumbre del Sol, com també se li va cridar quasi de forma indistinta per a sort de la citada urbanització privada.

En el que sí que coincidirà el pròxim 2016 pel que fa a aquest 2015 és que pràcticament tots els municipis implicats seran els mateixos: aquells situats al litoral del centre i del sud de la comarca.

La Diputació ja ha celebrat contactes tant amb els ajuntaments implicats com amb els responsables de la carrera per a coordinar serveis, recursos i seguretat: “Estem veient com adaptar el recorregut per a obrir-lo i acostar-lo a la ciutadania, perquè tots els afeccionats i seguidors puguen gaudir d’aquesta festa de l’esport”, va explicar Dolón.

Ja s’ha celebrat una primera reunió en la qual va participar també el president de l’organisme provincial, César Sánchez. I hi haurà més de forma imminent. Dolón es desplaçarà aquest dimarts al Poble Nou per a conèixer la nova senyalització ciclista i turística al Puig Llorença així com el cartell commemoratiu de l’etapa que enguany va concloure allí i que va guanyar l’holandès Doumoulin.

El diputat provincial ha defensat l’esdeveniment assegurant que el mateix “permetrà difondre a la resta del món la riquesa paisatgística, turística i patrimonial que atresora la Costa Blanca”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 16 de novembre de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?