Esports

El camina per la Marina Alta amb la lluna, ja està en marxa.

Presentació de la caminada per part del regidor de Medi Ambient,   Jose María Serna
Presentació de la caminada

El passat divendres 30 de juliol, va tindre lloc la primera eixida d’aquesta segona edició del Camina per la Marina Alta amb la LLuna, que organitza el CEMA. En aquesta primera excursió nocturna, acudiren a la cita de la platja de la Fustera de Benissa 84 persones interessades en gaudir d’una nit agradable, i en descubrir moltes d’elles un paratge poc conegut per la gent de la nostra comarca.

L’eixida va ser a les 20.30 aproximadament. i es va començar pel passeig ecològic, que travessa La Fustera en direcció sud. En l’eixida Paco Montagut (president del CEMA) va donar la benvinguda a tots els presents i va presentar el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benissa (Jose María Serna) que va acompanyar els assistents durant el recorregut explicant-los les diferents actuacions que estan desenvolupant-se mitjançant la senda ecològica. Es va arribar fins el Port de Les Bassetes on van fer un gir complet per a tornar per la mateixa senda fins de nou a La Fustera. Abans d’arribar de nou al punt d’eixida, es va passar per una pedrera de pedra tosca, de la qual es van extraure en un altre temps els blocs que van servir per construir importants edificis a Benissa.

En arribar de nou a La Fustera, es van dirigir a la senda en direcció nord, on prompte la senda deixa d’estar present, per a convertir-se en una estreta senda, que va vorejant els penya-segats per la base i entre la mar. Aquesta senda és generalment fàcil, però no exempta de risc ja que el ferm és molt irregular, platges de grans cudols i blocs procedents de despreniments, fins la cala La Llobella.

Participants en la caminada nocturna organitzada pel CEMA
Participants en la senda ecològica

De nou es va retrobar la senda ecològica, fins al nostre punt final, una mica abans de la cala Baladrar, tornant al punt d’eixida travessant per camins fins de nou a la senda, per acabar a la platja de La Fustera, on el grup va sopar animadament, i satisfet de les vistes i experiències viscudes durant l’eixida.

La distància , d’uns 8 ,5 km. es va realitzar en aproximadament 3 hores, amb una dificultat mitjana, especialment els trams de platja i terra.

Les rutes previstes restants són el 13 d’agost de Xàbia a l’Olivera mil·lenaria, i l’última el 20 d’agost de Benidoleig, Beniarbeig, i Sanet. I per a poder participar en qualsevol d’elles cal inscriure’s al telèfon del CEMA 660801725. Les eixides tenen un preu de 3 €, que s’ingressaran en el compte del CEMA, aportant el justificant el dia de l’eixida, podent-se apuntar fins el dijous abans de l’eixida per a poder tramitar el segur dels participants.

Les fotos es poden veure en la galeria de la web del CEMA.

Notícia extreta de la web del CEMA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?