Esports

La persecució i el fred s’intensifiquen rumb a la barrera australiana

Alex Pella i Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm. Copyright Laura Carrau / FNOB
Alex Pella i Pepe Ribes a bord de l'Estrella Damm

Amb el líder Virbac Paprec 3 gestionant un de moment còmode avantatge, l’emoció a la Barcelona World Race és cosa del grup de perseguidors format per Mapfre, Estrella Damm i Groupe Bel, que es dirigeix cap a la barrera australiana, establerta a petició de les autoritats del país per garantir la seguretat de la flota. L’Estrella Damm dels patrons Alex Pella i Pepe Ribes prossegueix el seu atac al Mapfre per la segona posició, i ara està a just vint milles, segons l’informe de posicions de les 10 del matí.

Això significa haver reduït gairebé a la meitat la distància que els separava el dilluns a la mateixa hora, tot i que en les últimes cinc hores el vaixell d’Iker Martínez i Xavi Fernández ha pogut recuperar tres milles d’avantatge. Ambdues embarcacions naveguen a velocitat molt semblant, rondant els 20 nusos, lleugerament superior la del vaixell català en l’última hora, encara que més constant la dels bascos en les últimes cinc.

Així les coses el duel es manté apassionant entre aquests vaixells amics i rivals, encara que les semblants condicions de vent de través del Nord-oest no permeten massa opcions tàctiques fins arribar a la barrera australiana, centrant-se la batalla en la pura velocitat.

El fred té els seus avantatges…

Els patrons de l’Estrella Damm estan començant a notar els rigors de la vida a bord al Gran Sud. Pepe Ribes explicava aquesta matinada en un correu electrònic des del vaixell català com havien baixat les temperatures dràsticament: “Després de tindre ahir un dia espectacular, amb sol, navegant de popa amb l’A3 (espinàquer), trinqueta i major sencera, i gairebé sense jaqueta, aquesta nit ha entrat el fred: 9 ºC la temperatura de l’aigua, 8 ºC a coberta i 10 º C del vaixell “.

Ribes, però, trobava un gran avantatge al fred, ja que s’acosta una nova celebració a bord de l’Estrella Damm: “El millor és que les cerveses estan a temperatura perfecta per a la celebració a Leeuwin”, el proper cap que han de creuar al Sud-oest d’Austràlia, a unes 700 milles d’on està ara el vaixell català. Com apuntava el patró, l’Estrella Damm es trobava oficialment en la longitud que marca un quart de volta al món des de Barcelona, havent passat els 90 º oest, és a dir, una quarta part dels 360 º del globus terraqüi. No obstant això, la distància recorreguda ha estat més gran atesa la necessària aproximació a la costa brasilera a l’Atlàntic, seguint els alisis. Així, l’Estrella Damm ha navegat més de 10.000 milles de les teòriques 25.000 de la volta al món.

Malgrat les condicions de fred i humitat, el patró de Benissa posava al mal temps bona cara i molt sentit de l’humor: “Ara en coberta està mullat, és a dir que el teu cos està submergit constantment sota aigua a 10 graus … Quina teràpia, i gratis! Crec que vaig a posar la segona capa al sac de dormir, ja que abans he passat una mica de fred “.

Tot i que queda molt d’oceà sud per davant, Ribes es consolava pensant en una pujada de les temperatures a l’altura de Nova Zelanda: “Hem trabujat i anem directes a la barrera australiana Oest. Ara només ens queda per passar aquesta i l’Est i en les nostres ments estarà Nova Zelanda i potser una mica de caloreta de l’estiu austral “. El patró de l’Estrella Damm acomiadava la seva bitàcola amb un eloqüent “BRBRBRBRBRBRBRBRRRRRRR …” pel fred que tenia.

Un bonic exemplar

Ribes va tindre ocasió també de descriure un albirament que farà les delícies dels amants de l’ornitologia: “Ahir vam veure el Brad Pitt dels albatros. Era molt bonic, semblava de disseny. Tenia el cos i la part de dalt de les ales gris platejat, la cara blanca, així com la part de baix de les ales, amb la particularitat que les puntes de les ales per sota tenien un triangle negre. Que bonic! ”

Classificació provisional Barcelona World Race, 8 febrer 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 704,5 milles del líder
3. Estrella Damm, a 724,5 milles del líder
4. Groupe Bel, a 834 milles del líder
5. Renault Z.E., a 1.137,1 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?