Esports

Barcelona espera l’Estrella Damm

Pepe Ribes i Alex Pella feliços en passar per Calp
Pepe Ribes i Alex Pella feliços en passar per Calp

Amb el podi de la Barcelona World Race completat amb l’arribada del Renault Z.E. a les 08:47:36 del matí, la ciutat comtal espera ja al primer vaixell amb representació catalana, l’Estrella Damm (RCN Barcelona i RCR Calp). El barceloní Alex Pella i el de Benissa (Alacant) Pepe Ribes, tots dos residents a Barcelona, ??podrien arribar a partir de les deu del matí del dissabte, segons les últimes estimacions. Completarien així les més de 25.000 milles nàutiques del recorregut teòric d’aquesta volta al món a dos.

El vaixell català navega entre Castelló i Mallorca a només 94 milles de l’arribada frenat per un anticicló centrat al golf de Lleó, amb una falca que s’estén cap a Balears i el golf de València, i navegant amb tot just quatre nusos de popa. Donades aquestes condicions de vent escàs, l’arribada de l’Estrella Damm a Barcelona s’està retardant més del que s’esperava, i es preveu que es produisca a partir de les 10 del matí del dissabte 9 d’abril.

Tots dos patrons estan desitjant arribar a casa. Per a Alex Pella serà el moment de veure el seu somni complert, completar una volta al món després d’anys de dur treball. “Arribar a la meua ciutat, amb la meua gent, la meua família … després d’una volta al món serà molt especial per a mi”, afirmava el barceloní.

Pepe Ribes també es mostrava ansiós per arribar a la ciutat comtal, on l’esperen els seus familiars vinguts des d’Alacant i per descomptat la seua dona i el seu fill, que va néixer tot just vint dies abans de l’eixida de la Barcelona World Race. “Tenim moltes ganes d’arribar i de veure a tothom!”, assegurava.

Tant Ribes com Pella van tindre ahir l’oportunitat de saludar a familiars i amics que van eixir a trobar-los prop de les costes alacantines que tant coneixen tots dos patrons. Ribes s’ha criat i ha après a navegar en aigües de Calp, mentre que Pella ha estat lligat a la localitat de Dénia durant anys en els seus projectes de Mini 6.5. Van poder així gaudir d’un aperitiu de la rebuda que els espera a Barcelona aquest dissabte quan per fi toquen terra després de la seua gran aventura al voltant del món.

Després de creuar la línia d’arribada davant del W Hotel, l’Estrella Damm es dirigirà a la dàrsena del port on des de la Rambla de Mar el batle farà lliurament als patrons de les amarres que van deixar abans de salpar el 31 de desembre.

L’Estrella Damm atracarà al Portal de la Pau i els patrons realitzaran les seues primeres declaracions. Tot seguit el batle els rebrà a l’escenari i dirigiran unes paraules al públic assistent.

Classificació provisional Barcelona World Race, 8 abril 2011 14.00 GMT (16.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3, arribat
2. Mapfre, arribat
3. Renault Z.E., arribat
4. Estrella Damm, a 94 milles de l’arribada
5. Neutrogena, a 414 milles de l’arribada
6. GAES Centres Auditius, a 839 milles de l’arribada


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?