Economia

Una sentència del TSJ anul·la el pressupost de Benissa de 2002 per inflar els ingressos

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià anul·la els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Benissa de l’any 2002. En l’argumentació del tribunal s’estipula que la nul·litat dels comptes es deu al fet que va faltar anivellació. És a dir, l’equip de govern del Partit Popular d’aleshores va inflar els ingressos, va proveir que recaptaria unes quantitats que al final no va aconseguir ingressar pel que va existir un desfasament entre les despeses i els ingressos.

El recurs contenciós-administratiu va ser presentat pel grup Ciutadans de Benissa (CIBE). En aquest sentit, el portaveu de l’ara coalició amb el Bloc, Isidor Mollà, va concretar que el veredicte del TSJ confirma que “l’equip de govern popular esperava recaptar en 2002” a través d’impostos com l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). Però resulta que “aquesta quantitat finalment no va entrar en les arques municipals encara que d’igual forma es van escometre inversions d’acord a les previsions pressupostàries”.

Per al regidor independent i exbatle “els mateixos informes de l’ajuntament van indicar en el seu moment que els pressupostos de 2002 eren irreals”. Uns pressupostos que el TSJ (la sentència és del passat mes de juliol encara que s’ha conegut ara) declara “contraris a dret, anul·lats i deixats sense efecte, en l’extrem relatiu a la falta d’anivellació pressupostària”.

Revisió

Després de conèixer la sentència l’ajuntament ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem amb la finalitat d’evitar la revisió de totes les anivellacions entre ingressos i despeses des de l’any 2002 que, segons va explicar el portaveu del CIBE, s’haurien de portar a terme ara. De fet, els independents i nacionalistes han demanat ja l’execució de la sentència.

Amb tot, a nivell d’aplicació Mollà va voler deixar ben clar que “al principi no afectarà les persones, empreses o treballadors que van cobrar de l’ajuntament en aquella anualitat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?