Economia

Un estudi revela la implantació exitosa d’un mercat d’abastiments

Ahir de matí va tindre lloc la presentació d’un estudi sobre la viabilitat d’implantar un mercat d’abastiments a Benissa, concretament al Carrer Hort de Bordes. Aquest estudi es va realitzar en l’exercici 2004 per part de l’empresa Invaestrategia amb l’objectiu de conèixer l’opinió i la possibilitat real de la implantació d’aquest servei. Per a això es va realitzar un estudi sociodemogràfic i econòmic, es va analitzar l’oferta comercial existent i es va realitzar una enquesta per a esbrinar la demanda comercial dels consumidors.

De les dades analitzades es desprèn que el 80% de la població resident en el nucli urbà aniria a comprar a aquest mercat, mentre que en el cas dels turistes i visitants aquesta dada seria d’un 63 %.

Segons l’estudi de la demanda, els consumidors troben a faltar més fruiteries, botigues de verdures, botigues de congelats, cellers i botigues de beguda, establiments que encaixen perfectament amb aquest tipus de mercats.

La regidora de foment i promoció econòmica, Raquel Soliveres, ha comentat que aquest local comercial podria convertir-se en una locomotora del centre urbà que permetrà una veritable atracció comercial a més de consolidar com un equipament referent de la trama urbana de Benissa.

Per altra banda, s’ha tingut en compte la repercussió que podria tenir aquesta activitat comercial sobre els comerços ja existents, revelant que no els afectarà, podent captar un volum de negoci de 2,20 milions d’euros.

L’estudi ha tingut un cost de 12.019,92 euros i ha estat subvencionat en un 70 % per la Conselleria d’Empresa, Universitat i Ciència.

Després de la presentació d’aquest estudi, Raquel Soliveres ha aprofitat per a presentar la nova guia de serveis que s’ha editat en el municipi. Una eina de difusió de l’ampli ventall d’empreses i entitats que ofereixen els seus productes i serveis i que componen l’oferta comercial i turística de Benissa. En total s’ha realitzat 3.000 exemplars en castellà/anglès i 1.500 exemplars en alemany/francès.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?