Economia

L’atur augmenta a Benissa i a la resta de la comarca

L’atur ha crescut a la Marina Alta un 20% en dos anys. Les dades relatives al mes de juliol situen la xifra de desocupats per sobre dels 5.000, el que suposa un augment superior al miler respecte juliol de 2005.

No obstant això, el nombre de desocupats el mes passat (5.067) és lleugerament inferior a la xifra del mes anterior, juny, en què se’n registraven 5.141. Un descens de tot just 74 persones, molt escàs si es té en compte que cada any l’atur sol descendir de manera molt més significativa que aquest any pel juliol, a causa del gran nombre de contractacions en el sector serveis, especialment en els municipis turístics.

El sindicat Comissions Obreres ha alertat que les xifres de l’atur de juliol, malgrat el lleuger descens respecte a juny, no són precisament positives. I matisa que “és el sector serveis qui empeny aquest descens”. Per contra, en el sector de la construcció, adverteix el sindicat, a juliol ha crescut l’atur; això “respon a aquesta mala pràctica empresarial i tan nociva per a la marxa del nostre mercat laboral d’expulsar els treballadors perquè no gaudisquen de les vacances amb una situació laboral d’alta”, afirma CCOO.

Dels sis principals municipis de la comarca quant a població, només Pego va registrar a juliol de 2007 menys parats que a juliol de 2005; en concret, 11 menys. A Dénia, els aturats són 1.749, front als 1.359 de 2005; a Xàbia, 652 pels 435 de fa dos anys; a Calp, en els últims 24 mesos ha crescut l’atur en 159 persones; a Benissa, en 64; i a Teulada, en 38.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?