Economia

L’Ajuntament contracta dues persones mitjançant ajudes del SERVEF

Programa EMCOLDL’Ajuntament de Benissa ha rebut una subvenció del Servef destinada a la contractació d’una tècnica d’orientació laboral aturada, amb l’objectiu de que proporcione atenció a persones desocupades de la localitat inscrites en el Servef durant almenys 12 mesos.

El programa de Foment de l’Ocupació EMCOLD 2016, d’on el consistori rep la subvenció de 20.000 euros, té una durada de sis mesos i finalitza el pròxim 29 de juny de 2017. Fins al moment, s’han atés en les dependències del Creama Benissa i de forma personalitzada a més de 30 usuaris, amb la finalitat de proporcionar-los les habilitats adequades per a la cerca d’ocupació. Els usuaris, a proposta del Servef, són citats per la tècnica per a realitzar una entrevista de diagnòstic per detectar les necessitats de millora per a l’ocupació, les possibles manques existents en la cerca d’oportunitats i la valoració del seu historial professional i formatiu, així com les seues aptituds, habilitats, competències i aquells altres aspectes que puguen facilitar el seu accés al mercat de treball.

Sobre la base d’aquesta informació es procedeix a dissenyar i consensuar un Itinerari individualitzat i personalitzat d’ocupació (IPI), que pot incloure des d’una sèrie d’actuacions més tradicionals com l’elaboració de currículums, cartes de presentació, agenda de cerca d’ocupació, informació sobre els processos de selecció, preparació de l’entrevista de treball, etc., fins a l’ús de les noves tecnologies, coneixement i inscripció en els portals d’ocupació, l’ús de meta-recerques, l’aplicació del Servef per a conèixer i inscriure’s en les ofertes d’ocupació, el blog del Servef, l’elaboració d’un perfil en les xarxes socials professionals, el currículum web, la formació online, etc. així com donar a conèixer els serveis que s’ofereixen des de Creama com a agència de col·locació.

Persona contractada a través del programa EMCORD

Aquesta atenció individual també s’acompanya d’activitats grupals com la que va tenir lloc recentment, amb la impartició per la tècnica d’una xarrada anomenada “Formes d’Accés a l’Ocupació. L’Autoocupació”, dirigida als usuaris del programa.

Mitjançant una altra subvenció, aquesta del programa EMCORD, també s’ha contractat a una persona per un període d’uns 5 mesos, amb l’objectiu de reforçar i ampliar el servei de conserge per a atendre i custodiar edificis públics, donant suport per una millor atenció i recepció del públic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?