General

Més de 700 al·legacions contra la pujada de l’IBI a Benissa

Membres de l'oposició lliuren les al·legacions contra la pujada de l'IBI

Els grups de l’oposició de Benissa, conformada per Compromís, Reiniciem, CIBE i PSPV-PSOE, juntament amb Benissa Actua, s’han mobilitzat en les últimes setmanes per a recollir el malestar de la població després de la pujada d’un 45% del tipus impositiu de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) aprovat pel govern local del PP el mes d’octubre passat. Van decidir iniciar una campanya de recollida d’al·legacions i entre el dijous i el divendres de la setmana passada s’han presentat més de 700 en l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Segons han destacat des de l’associació, aquesta campanya era una forma en la qual els habitants de Benissa podien «manifestar la seua inconformitat» davant aquest increment, que es reflectirà en el pròxim rebut.

Una de les accions conjuntes va tindre lloc dissabte passat. L’oposició va eixir al carrer, aprofitant que era dia de mercat, per a informar la gent. Durant la setmana, la població han pogut signar aquestes al·legacions i deixar-les en diferents punts del poble i entre el dijous i divendres passat s’ha fet efectiva la seua presentació, ja que aquest 22 de desembre ha finalitzat el termini per a lliurar-les.

Des de l’oposició han retret al govern local eixa important alça de l’IBI. «El Partit Popular està obviant la voluntat dels benissers. La ciutadania ja va manifestar la seua inconformitat amb la manifestació que vam organitzar i, ara, tornen a dir que no volen que els impostos es vegen incrementats per la mala praxi del PP».

A més, els partits de l’oposició van presentar setmanes enrere una sèrie de propostes que incloïen 21 mesures amb l’objectiu de no haver d’incrementar els impostos. Entre elles figuraven la reducció de sous i càrrecs de confiança, així com augmentar el capítol d’ingressos amb quotes d’aparcaments a no residents o el recàrrec de l’IBI a grans propietaris.

De la mateixa manera, van demanar tindre accés als informes econòmics de l’ajuntament per a conéixer les despeses i ingressos exactes. Segons han subratllat, encara no han tingut resposta i han afegit que «sense eixos informes no sabem realment quines són les despeses que podem retallar, per la qual cosa, si tinguérem eixos informes, aquestes propostes podríem treballar-les més».


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?