General

Arturo Poquet ordena que es talle la retransmissió del ple de Benissa quan el públic anava a preguntar sobre la pujada de l’IBI i l’Impost de Vehicles i fa retirar una pancarta reivindicativa

Imatge de la pancarta que va ser retirada poc després

Ple tens el celebrat ahir a les Cases del Batle i on es portava a votació una proposició conjunta de tots els partits de l’oposició per tal de revertir la proposta que el PP havia aprovat en el ple anterior per a pujar l’IBI un 45% i l’Impost de Vehicles un 53%.

Les declaracions dels partits

Alessandro Ottolini, de Reiniciem Benissa, va ser l’encarregat de llegir la proposició, on es va destacar que l’augment d’aquests impostos té caràcter no progressiu, confiscatori i no està prou avalada per informes dels tècnics municipals. Així mateix, va sol·licitar que es forme una comissió especial amb representació de tots els partits polítics i s’estudien mesures alternatives que no afecten la població.

Marina Renner, per part del PSOE, es va mostrar satisfeta per la participació ciutadana en la manifestació i va recordar el malbaratament del PP en coses innecessàries com el monòlit de “Benissa Sport City” per valor de 16.000 €

Mari Carme Ronda, de Compromís, va criticar que el PP no reclame a les empreses contractistes de l’Ajuntament els sobrecostos que tenen nombrosos contractes i altres que no han acabat la faena i on no s’ha reclamat danys i perjudicis. Ronda ha qualificat a aquestes empreses de “lladres” i al PP de Benissa de “còmplices dels lladres”. Per altra banda, també ha recordat els 2,3 milions d’euros que el consistori ha de pagar a l’empresa Inmohold per una sentència judicial. Finalment, va destacar que el PP ha augmentat el que guanyen els membres de la Junta de Govern Local, on només estan els populars, i que aquest cost suposa uns 7000 € mensuals a les arques públiques.

Isidor Mollà, del CIBE, va qualificar la pujada dels impostos de desproporcionada i va recordar que un 30% de la població de Benissa es troba en risc d’exclusió social, pel que hi haurà molta gent amb dificultats econòmiques per a fer front a aquest augment. També va apel·lar a la poca sensibilitat del PP, ja que la primera mesura que havien pres a l’inici d’aquesta legislatura havia sigut augmentar-se el sou.

La rèplica va vindre per part del batle, Arturo Poquet, que va proposar als membres de les distintes formacions reunir-se hui dimecres per la vesprada per tal que els partits proposen mesures alternatives per a quadrar el pressupost i comprometent-se a retirar la proposta si hi havia mesures factibles.

Els partits de l’oposició van denunciar que eixa reunió seria només un llavat de cara i Mari Carme Ronda va indicar que el PP tenia l’assumpte de la pujada de l’IBI completament tancat.

Finalment, la majoria absoluta del PP va fer que no tirara endavant la proposició per a retirar la pujada d’impostos.

Recessos, retirades de pancartes i tall de la retransmissió en el moment de les preguntes del públic

El descontentament del públic assistent, que va omplir la sala, va fer que Arturo Poquet sol·licitara fer un recés fins a quatre vegades. Per altra banda, un grup d’assistents va mostrar també una pancarta reivindicativa contra la pujada d’impostos, que el batle va fer que es retirara.

El malestar va anar en augment quan la gent que seguia el ple pel canal de Youtube de l’Ajuntament es va quedar sense poder vore el torn de preguntes del públic. L’equip de govern havia ordenat que la retransmissió finalitzara abans que començaren eixes preguntes i que normalment poden seguir-se en línia sense cap problema.

En el passat ple, alguns dels assistents havien fet preguntes i declaracions molt crítiques amb la pujada d’impostos del PP i que s’havien fet virals en les xarxes socials.

Durant aquest ple, els assistents presents a la sala es van adonar que s’havia tallat la retransmissió i van acusar l’equip de govern de censura.

Per part del PP, Arturo Poquet va indicar que es feia perquè hi havia persones entre el públic que no havien donat el consentiment per a la gravació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?