General

FGV obri la circulació de trens pel nou Pont del Quisi

Pas del tren pel nou Pont del Quisi

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert a la circulació, des d’aquest divendres 14 de juliol, el nou viaducte del Quisi a Benissa, que pertany a la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

L’obertura del viaducte s’ha fet una vegada completats els treballs necessaris per a enllaçar la nova infraestructura amb el traçat de la Línia 9 que van començar el passat 1 de juliol.

En aquests últims quinze dies s’han completat també les proves de càrrega, la comprovació de tots els elements tècnics de senyalització i comunicacions, així com la formació del personal que circula pel tram que entra en servei. En l’actualitat s’estan completant els treballs de condicionament i reurbanització de la zona afectada per les obres.

El nou viaducte del Quisi, amb un pressupost de 9.857.534 euros, IVA inclòs, està situat aigües avall respecte a l’original, amb una alineació obliqua i una longitud de 370 metres. La variant possibilita el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, es troba finançada per la Unió Europea.

El pont original sobre el barranc del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de les obres de la línia ferroviària entre Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que continue obert a la circulació.

Una vegada que han finalitzat les obres està previst reconvertir-ho en part d’una via verda per al gaudi de tota la ciutadania.

Després de la finalització d’aquesta obra, la Generalitat té previst iniciar en els pròxims mesos els treballs de renovació dels ponts de l’Algar i Mascarat, situats a Altea, i pertanyents a també a la Línia 9 del TRAM d’Alacant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?