General

La Conselleria avança que substituirà el Pont del Quisi actual per un “que serà idèntic, amb la mateixa imatge i tipologia i que podrà suportar el pes dels nous trens duals”

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha avançat hui a Benissa que, dins del transcurs de les obres de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), es realitzarà una actuació per la qual se substituirà l’actual estructura del Pont del Quisi per “un nou pont que serà idèntic al que existeix ara, amb la mateixa imatge, la mateixa tipologia i amb capacitat per a suportar el pes dels nous trens duals”. Destaquen des de la Conselleria que l’actual pont no suportarà el pas de les noves màquines de propulsió dual dièsel i elèctrica.

En una reunió que ha tingut lloc a la Seu Universitària de Benissa, Carlos Domingo ha explicat que “sabem i compartim la preocupació de l’Ajuntament de Benissa per mantindre una infraestructura històrica i conservar la seua memòria. És un valor de la comarca i de la Comunitat Valenciana per la seua estructura centenària”. En aquest sentit, el Director General ha ressaltat que “substituirem l’actual infraestructura per una igual, perquè les noves màquines amb el sistema dual puguen passar pel pont amb plena seguretat”. En aquest sentit, fonts tècniques de Conselleria indiquen que l’estructura metàl·lica serà idèntica, així com les pilastres que donen suport al pont. Aquestes mateixes fonts assenyalen que aquesta solució compta amb informes favorables de la Universitat d’Alacant i de la Universitat Politècnica de València.

Abel Cardona, Alcalde de Benissa, ha explicat que ja s’han realitzat diverses reunions amb la Generalitat Valenciana sobre el seguiment de les obres. “Ens preocupa que es preserve al màxim el Pont del Quisi, un pas emblemàtic per les seues característiques i que en 2015 va complir 100 anys”. Cardona va enumerar l’evolució d’aquest assumpte, recordant que “primer es va avançar que es reforçaria el pont actual, després es va parlar de construir un pont paral·lel de formigó, cosa que ens preocupava i hui se’ns informa que es construirà un nou pont idèntic”.

L’Alcalde de Benissa va voler recalcar que “en l’Ajuntament tenim el compromís tècnic i polític per part de la Generalitat que es realitzarà una reproducció fidedigna: un pont metàl·lic, d’acer i unes pilastres també iguals, una mesura que genera alguns dubtes i a la que farem un seguiment continuat”. Igualment, des de Conselleria s’han compromés a realitzar una presentació pública del projecte a Benissa, per exposar-lo a tota aquella persona interessada i explicar tots els seus detalls tècnics i d’execució.

En una reunió prèvia amb representants polítics de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos i Teulada, Carlos Domingo ha assegurat que “es mantenen els terminis de finalització” del tram Calp-Teulada per a enguany, “per a que la comarca de la Marina Alta recupere el servei de la línia ferroviària per a l’any que ve”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?