General

FGV farà aquest cap de setmana les proves de càrrega al Pont del Quisi

El Pont del Quisi,   construït el 1915
El Pont del Quisi, construït el 1915

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana realitzarà aquest cap de setmana distintes proves de càrrega en horari diürn als viaductes metàl·lics del Quisi i del Mascarat de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM Metropolità d’Alacant, la qual cosa obligarà al tall de via del dissabte 25 d’abril al diumenge 26 d’abril, entre els baixadors d’Olla d’Altea i Teulada.

Perquè els usuaris puguen desplaçar-se entre les dos estacions, FGV oferirà un servei d’autobús que eixirà de les mateixes instal·lacions ferroviàries, a excepció de Benissa, on eixirà de la parada de bus existent a l’avinguda del País Valencià de la localitat. En el cas que els treballs a desenvolupar s’acaben el diumenge pel matí, el servei es reestablirà eixe mateix dia per la vesprada. Els usuaris poden obtindre més informació en la web www.tramalicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.

FGV va iniciar el 16 d’abril les proves de càrrega, anàlisi i càlcul de reforços per als ponts metàl·lics de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Modernització d’aquesta línia, el pressupost d’inversions del qual ascendix a 50 milions d’euros a executar fins l’any 2020.

Aquest programa d’actuacions inclou la renovació del material mòbil dièsel actual; la renovació de la infraestructura i la superestructura de via entre Altea i Teulada; i el condicionament i rehabilitació d’estacions i baixadors; la instal·lació de nous sistemes de seguretat ferroviària ATP, de comunicacions i de gestió de trànsits centralitzats.

Els primers treballs de mesura van començar la setmana passada al viaducte del riu Algar, als qual es van sumar posteriorment els del Barranc d’Aigües, Ferrandet. Aquest cap de setmana es faran les proves als viaductes del Quisi i del Mascarat i, el dilluns i dimarts, es farà el mateix amb els de la carretera N332 a Gata de Gorgos. Els treballs es faran preferentment durant la nit per a evitar alteracions en la circulació ferroviària d’aquesta línia, a excepció de les actuacions previstes al Mascarat i el Quisi.

La Línia Alacant-Dénia, inaugurada entre 1914 i 1915, posseïx el nombre més gran de ponts metàl·lics originals i fent ús de tot el País Valencià, amb un total de 17 estructures, i forma un conjunt monumental de primer orde i alt valor patrimonial.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?