General

La Conselleria busca una solució per al Pont del Quisi, no apte per als nous trens

Els problemes existents en el pont del Quisi, dins del trajecte de la Línia 9 del TRAM, ha portat a la Consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a replantejar alguns aspectes del projecte de modernització i renovació de la connexió ferroviària de la comarca. Així ho ha assegurat Salvador, amb motiu de la reunió mantinguda ahir a Alfàs del Pi amb batles i responsables polítics de la Marina Alta i Baixa. Una trobada amb la finalitat d’informar sobre totes les inversions executades o en execució en matèria d’infraestructures.

El Pont del Quisi, un element destacat del patrimoni d’enginyeria civil de la comarca, ja ha estat restaurat, en el marc d’aquestes mateixes obres de renovació, però els tècnics dubten que suporte el pes dels nous trens duals (dièsel- elèctrics) adquirits pel govern valencià.

Amb la finalitat de preservar la seguretat dels usuaris, des de la Conselleria s’ha encarregat un nou estudi tècnic específic sobre aquest pont, amb el qual, segons confirmen fonts municipals, valorar la situació i plantejar noves alternatives tècniques que permeten l’accessibilitat en aquest punt de la línia ferroviària del TRAM.

Un tram, Calp-Teulada, recordem, que segons els terminis establerts per la Conselleria, hauria de reobrir-se al trànsit el pròxim mes de febrer. La modernització de la línia 9 del TRAM és, com ha recordat la Consellera, una obra prioritària per al govern valencià. Queda per salvar aquest escull.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 15 de gener de 2019 a la web de Ràdio Litoral


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?