General

FGV trau a licitació el disseny del nou pont del Quisi de la línia 9 del Tram entre Benissa i Teulada

L’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha treta a licitació la redacció del projecte del nou pont del Quisi, de la línia 9 Tram, que discorre entre Calp i Benissa. El concurs cerca resoldre el disseny d’una infraestructura, com és el Pont del Quisi, que ha de ser clonat perquè l’actual va a mantindre’s, però deixarà de funcionar quan entre en funcionament aquest nou viaducte. Els guanyadors del concurs han d’aportar alternatives, el projecte bàsic i el projecte de construcció.

En l’actualitat s’estan executant les obres de modernització de la línia 9 del Tram entre Calp i Teulada. Fa uns mesos, la pròpia FGV va proposar eliminar l’actual Pont del Quisi, que té 100 anys d’història, i substituir-lo per un de nou. Però l’oposició de la corporació local va obligar a la FGV a mantindre l’actual instal·lació i al mateix temps plantejar una alternativa, que passa per construir un nou viaducte de forma paral·lela.

I és que en el seu moment, la Conselleria d’Infraestructures va indicar que va ser un estudi estructural de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat d’Alacant el que va assenyalar que el Pont del Quisi compta amb parts afectades per corrosió i danys en diagonals, muntants i suports, la qual cosa impedeix que l’estructura actual puga suportar el pas dels nous trens duals de la renovada Línia 9 en condicions òptimes de confort i seguretat. En l’actualitat, el pont està en fase de reformes.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 21 de setembre de 2018 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?