General

Comencen les obres del nou viaducte del Quisi en la Línia 9 del Tram d’Alacant

Imatge de la visita realitzada per la consellera Rebeca Torró
Imatge de la visita realitzada per la consellera Rebeca Torró

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat ja les obres del nou viaducte del Quisi de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que uneix les ciutats de Benidorm i Dénia i que resulta, tal com han explicat els responsables de l’empresa, essencial per a poder concloure els treballs de modernització d’aquesta línia als quals la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha destinat més de 160 milions d’euros.

Pel que fa a les obres d’aquest nou viaducte, l’obra compta amb un pressupost de quasi deu milions d’euros i s’espera que estiguen finalitzades a juliol de l’any que ve, permetent instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte l’anterior i una longitud de 370 metres.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, acompanyada de la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha visitat aquest dijous els primers treballs de moviment de terres i fonamentació del nou pont i ha destacat que amb aquestes actuacions «continuem avançant en la Línia 9, en la qual fa poc ja es va posar en marxa el tram de Teulada-Gata».

Quant al Quisi, Torrró ha indicat que s’ha iniciat la construcció d’una infraestructura al costat de l’existent pel fet que els nous tramvies són molt més pesats que els usats fins ara, per la qual cosa la infraestructura actual no podia suportar aquestes càrregues.

Així mateix, la consellera ha destacat que «la Línia 9, com va anunciar el President de la Generalitat, serà una realitat entre finals i principis d’any, independentment que es continuen amb les obres en els ponts».

També ha avançat que des de la Conselleria, «s’està estudiant poder aprofitar les infraestructures ferroviàries que quedaran desocupades una vegada que finalitzen les obres i reconvertir-les en vies verdes per al gaudi de tota la ciutadania».

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permès que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel, però ha estat necessari plantejar la construcció d’una variant de nova planta que possibilite el pas dels trens duals elèctric-dièsel incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?