General

El Consell autoritza a Ferrocarrils de la Generalitat a licitar les obres del viaducte del Quisi de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Infografia del nou pont del Quisi
Infografia del nou pont del Quisi

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació per a l’execució de les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

El pressupost de licitació ascendeix a 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució previst és de 12 mesos.

Aquesta actuació permetrà instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel.

No obstant això, ha sigut necessari plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és la de poder mantindre l’explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?